Verstappen: Rá kell kapcsolnunk, ha harcban akarunk maradni! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Rá kell kapcsolnunk, ha harcban akarunk maradni!

HIRDETÉS
Rá kell kapcsolnia a Red Bull Forma-1-es csapatának, ha harcban akar maradni a világbajnoki címért folytatott küzdelemben a 2021-es idény hajrájában – ezt mondja Max Verstappen.
ISTANBUL, TURKEY - OCTOBER 10: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive on the grid during the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on October 10, 2021 in Istanbul, Turkey. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A holland pilóta másodikként ért célba a hétvégi Török Nagydíjon, ahol bajnoki riválisa, Lewis Hamilton csak 5. lett. Verstappen így 6 pontos előnybe került az összetettben úgy, hogy már csak 6 verseny van hátra az idényből.

Isztambulban viszont a Mercedes egyértelmű tempóelőnyben volt a Red Bull-lal szemben, Hamilton pedig egy motorcsere miatti rajtbüntetés után lett 5. A német istálló ráadásul nagy fölényben volt a végsebesség tekintetében is, ami meglepte a Red Bull csapatát.

A futamot végül Valtteri Bottas nyerte meg viszonylag simán, Verstappen pedig azt mondja, össze kell kapniuk magukat, hogy továbbra is esélyük legyen a világbajnokság megnyerésére.

„Összességében azt gondolom, hogy olyan pályákon jártunk most, melyek egy kicsit jobban feküdtek a Mercedesnek, de ez a pálya most egy kicsit ismeretlen volt, ám nyilvánvalóan előttünk voltak” – mondta a holland a Sky Sports F1 televíziónak. „Azt gondolom, egy kicsit rá kell kapcsolnunk, hogy a szezon végéig harcban legyünk.”

„Összekapták az autójukat, szóval egy kicsit nyilvánvalóbb, hogy megvan a végsebességük. Ezzel együtt kell élnünk, nem fog varázsütésre eltűnni. De természetesen igyekszünk minimalizálni a károkat az egyenesekben.”

Verstappen hozzátette, úgy érzi, elégedettek lehetnek a Törökországban elért eredményekkel.

„Összességében az, hogy egy 2., illetve Checo [Perez] révén egy 3. helyet szereztünk, nagyszerű eredmény, ha azt nézzük, mennyivel le voltunk maradva a Mercedestől a tempó tekintetében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!