Verstappen remekelt élete egyik legnehezebb hétvégéjén - F1VILÁG.HU

Verstappen remekelt élete egyik legnehezebb hétvégéjén

HIRDETÉS
F1 Grand Prix of Hungary - Practice

F1-es pályafutása egyik legnehezebb hétvégéjét teljesíti a Hungaroringen a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen, aki éppen ezért különösen örül a szombati időmérő edzésen megszerzett 5. helynek.

Verstappen a pénteki szabadedzéseken rengeteget küszködött autójával, miközben csapattársa, Daniel Ricciardo mindkét tréningen a leggyorsabbnak bizonyult.

A holland azonban a kvalifikáción fordítani tudott, és remek teljesítményt nyújtva a Ferrarik és a Mercedesek mögött zárt.

„Egyszerűen nem működtek a dolgok hétvégén, folyamatosan alulkormányzott vagy túlkormányzott volt az autóm olyan helyeken, ahol egyáltalán nem szeretem” – mondta Verstappen.

„Danielhez képest – aki nagyon elégedettnek tűnt pénteken – rengeteget változtattunk az autón, nagyon keményen dolgoztunk, és azt gondolom, ez eddig F1-es pályafutásom egyik legkeményebb hétvégéje. Szóval örülök az 5. helynek.”

„Pénteken egyáltalán nem voltam elégedett az autóval, szóval ami azt illeti, igazán elégedett vagyok azzal, ahogy végeztem. Tegnap sokat küszködtem az autóval, nem találtam a jó egyensúlyt még a mai utolsó szabadedzésen sem.”

„Egyszerűen nem éreztem magam jól az autóban, pedig általában nagyon magabiztos vagyok benne. Ez a hétvége viszont nagyon nehezen alakult. És aztán az időmérőn sikerült fordítani a kockán.”

„A Q1 és a Q2 igazán jó volt, de aztán a Q3-ban tudtuk, hogy nehéz lesz 4 vagy 5 tizedet javítani, nekünk nincs extra motorüzemmódunk.”

„Elégedett vagyok, bár az utolsó körömért egy kicsit kár. Túl nagy leszorítóerőt kértem az első szárnyra, és az autó túlkormányzottá vált.”

Hirdetés

Verstappent az F1Világ emlékeztette arra, édesapja, Jos Verstappen 1994-ben, még a Benetton színeiben dobogóra áll a Hungaroringen. A holland versenyző kifejtette, jó lenne ismételni 23 év után.

„Jó néhány éve volt már ez!” – mondta nevetve a Red Bull versenyzője. „De igen, nagyszerű volna ismételni, jó lenne felállni a dobogóra!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!