Friss hírek

Verstappen: Remélem, jövőre is enyém lesz az 1-es rajtszám!

A Red Bull világbajnok versenyzője, Max Verstappen azt mondja, nagyon reméli, hogy 2023-ban is az 1-es rajtszámot fogja majd használni a Forma-1-ben. A holland pilóta számára teljesen egyértelmű volt, hogy a 33-as helyett idén is ez a szám kerül majd fel versenyautójára.

Verstappen különleges módon, jégen próbált visszarázódni a Forma-1-be: nemrég Ausztriában pattant volán mögé, ahol a jégversenyben Európa-bajnok motorossal, Franky Zornnal szórakozott egy kicsit.

A holland pilóta a Zell am See repülőtéren kialakított jeges pályán csapatta a Red Bull egy korábbi versenyautójával, melyre egyébként már a világbajnoknak járó 1-es rajtszám került fel.

Hirdetés
 

Verstappen természetesen nagyon élvezte a száguldást, bár elismerte, nem volt egyszerű dolga, és örül, hogy nem kétkeréken kellett a jégen zsonglőrködnie.

„Ez volt az első alkalom, hogy Forma-1-es autót vezettem jégen, és nagyon vártam már!” – mondta a világbajnoki címvédő.

„Ami azt illeti, nagyon érdekes volt. Nagyon csúszik, szóval igazán óvatosnak kell lenni. Ráadásul hideg is volt, szóval a fékek is hidegek voltak. A versenyautókat pedig nem jégre tervezték, ami még inkább megnehezítette a dolgot, de nagyon élvezetes volt.”

Verstappen a többi F1-es versenyzőhöz hasonlóan természetesen pihenéssel töltötte az elmúlt heteket, most azonban már gőzerővel készül az új idényre.

„A versenypályától távol töltöttem az időt a családommal és a barátaimmal, majd egyszerűen csak otthon voltam. Napi kétszer edzek, ezt lehet otthon is csinálni, de ki is tudok menni futni. A kettő között pedig a családdal töltöm az időt, vagy a szimulátoromban ülök” – mondta a holland pilóta, aki beszélt arról is, természetesen használni fogja a bajnoknak járó 1-es rajtszámot a 2022-es szezonban.

„Hányszor van az embernek lehetősége arra, hogy rajtszámot cseréljen? Az 1-es rajtszám ráadásul a legjobb, szóval számomra teljesen egyértelmű volt, hogy használni fogom, és remélhetőleg a 33-as rajtszám jövőre sem tér vissza!”

A Red Bull február 9-én mutatja majd be új versenyautóját, melyről a fiatal pilóta ejtett néhány szót.

„Másképp néz ki, de mégiscsak egy Forma-1-es autó. A teszteken sokat körözhetünk majd, rengeteg információt tudunk gyűjteni az autóról, ami fontos. Várom már!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!