Friss hírek

Verstappen reméli, a Red Bull tanult az idei hibákból

A vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon győztes Max Verstappen azt reméli, csapata, a Red Bull tanult a 2020-as év hibáiból, és jövőre egy jóval erősebb autóval vághatnak neki a Forma-1-es világbajnokságnak.

Az energiaital-gyárosok nagy reményekkel várták a 2020-as szezont, hiszen abban bíztak, esélyük lehet arra, hogy legyőzzék a Mercedes alakulatát.

A Red Bullnak viszont komoly gondjai voltak autójával az idény elején, és bár Verstappen számos alkalommal túlteljesített, a világbajnoki címre nem volt esélye. A holland végül 2 futamgyőzelemmel zárta az idényt, és az egyéni pontverseny 3. helyén zárt, miközben a Red Bull 2. lett a csapatok versenyében.

Hirdetés
 

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nemrég elárulta, kőkeményen dolgoznak versenyautójukon – az idei modell mintegy 60 százalékát mentik csak át a 2021-es idényre.

Verstappen azt mondja, számos területen kell fejlődést elérniük, de bízik abban, hogy jobb formában vághatnak majd neki a márciusban kezdődő 2021-es szezonnak, mint az ideinek.

„Tudjuk, hogy keményebben kell dolgoznunk a télen, hogy jobbak és erősebbek legyünk, hiszen nem támaszkodhatunk pusztán a vasárnapi eredményre” – mondta a holland versenyző.

„Tudjuk, hogy sokat kell javítanunk az autónkon, és tisztában vagyunk azzal, hogy vannak területek, melyeken tényleg dolgoznunk kell – nemcsak az autóra, hanem a motorra is vonatkozik ez – több motorerőre van szükségünk.”

„Bízom abban, hogy tanultunk az elmúlt évekből. Nyilván nem arról van szó, hogy direkt csináljuk, de igen, való igaz, hogy jó érzésekkel vágunk neki ennek a télen.”

Verstappen azt mondja, lendületet ad a Red Bull csapatának az, hogy sikerült megnyerni a szezon utolsó versenyét.

„Mindig jó megnyerni az év utolsó futamát, főleg egy ilyen nagyon kemény év után. Sok verseny követte egymást, ami mindenkit megviselt, főleg a szerelőket, de természetesen a gyárban dolgozókat is, hiszen le kellett gyártani az új alkatrészeket – amikből elég sokat pályára vittünk idén!”

„Szóval nagy lökést ad ez az eredmény, és remélem, hogy tanulunk a hibáinkból. Azokból is, amiket az év elején elkövettünk. Remélhetőleg jobb autót építünk, és jobb autóval kezdhetjük az idényt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!