Friss hírek

Verstappen reméli, a Red Bull tanult az idei hibákból

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 13: Max Verstappen of Red Bull Racing and The Netherlands  during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 13, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
A vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon győztes Max Verstappen azt reméli, csapata, a Red Bull tanult a 2020-as év hibáiból, és jövőre egy jóval erősebb autóval vághatnak neki a Forma-1-es világbajnokságnak.

Az energiaital-gyárosok nagy reményekkel várták a 2020-as szezont, hiszen abban bíztak, esélyük lehet arra, hogy legyőzzék a Mercedes alakulatát.

A Red Bullnak viszont komoly gondjai voltak autójával az idény elején, és bár Verstappen számos alkalommal túlteljesített, a világbajnoki címre nem volt esélye. A holland végül 2 futamgyőzelemmel zárta az idényt, és az egyéni pontverseny 3. helyén zárt, miközben a Red Bull 2. lett a csapatok versenyében.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nemrég elárulta, kőkeményen dolgoznak versenyautójukon – az idei modell mintegy 60 százalékát mentik csak át a 2021-es idényre.

Verstappen azt mondja, számos területen kell fejlődést elérniük, de bízik abban, hogy jobb formában vághatnak majd neki a márciusban kezdődő 2021-es szezonnak, mint az ideinek.

„Tudjuk, hogy keményebben kell dolgoznunk a télen, hogy jobbak és erősebbek legyünk, hiszen nem támaszkodhatunk pusztán a vasárnapi eredményre” – mondta a holland versenyző.

„Tudjuk, hogy sokat kell javítanunk az autónkon, és tisztában vagyunk azzal, hogy vannak területek, melyeken tényleg dolgoznunk kell – nemcsak az autóra, hanem a motorra is vonatkozik ez – több motorerőre van szükségünk.”

„Bízom abban, hogy tanultunk az elmúlt évekből. Nyilván nem arról van szó, hogy direkt csináljuk, de igen, való igaz, hogy jó érzésekkel vágunk neki ennek a télen.”

Verstappen azt mondja, lendületet ad a Red Bull csapatának az, hogy sikerült megnyerni a szezon utolsó versenyét.

„Mindig jó megnyerni az év utolsó futamát, főleg egy ilyen nagyon kemény év után. Sok verseny követte egymást, ami mindenkit megviselt, főleg a szerelőket, de természetesen a gyárban dolgozókat is, hiszen le kellett gyártani az új alkatrészeket – amikből elég sokat pályára vittünk idén!”

„Szóval nagy lökést ad ez az eredmény, és remélem, hogy tanulunk a hibáinkból. Azokból is, amiket az év elején elkövettünk. Remélhetőleg jobb autót építünk, és jobb autóval kezdhetjük az idényt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!