Friss hírek

Verstappen reméli, ezúttal jobb munkát végeznek az időmérőn

Bár mindkét spielbergi versenyen győzni tudott, Max Verstappen azt mondja, mindig vannak olyan dolgok, amiken javítani lehet – ezek közé tartozik most az időmérős teljesítmény, azzal ugyanis egyáltalán nem volt megelégedve az Osztrák Nagydíjon.

Verstappen ugyan mindkét osztrák kvalifikáción rajtelsőséget szerzett, ám nem sokon múlt, hogy végül alulmaradjon a riválisokkal szemben: sem a Stájer Nagydíjon, sem az Osztrák Nagydíjon nem tudott javítani második Q3-as gyorskörén.

A holland versenyző azt mondja, a második osztrák hétvégén annak itták meg majdnem a levét, hogy elsőként gurultak pályára a Q3-ban, így nem jutott szélárnyékhoz a riválisok által.

Verstappen azt mondja, természetesen alaposan kielemezték a történteket, így bízik abban, hogy az új formátumú Brit Nagydíjon jobb munkát tudnak végezni.

Silverstone-ban ma egy egyórás szabadedzést követően, magyar idő szerint este 7 órakor tartják az időmérőt, szombaton pedig egy sprintfutam dönt majd a vasárnapi verseny rajtsorrendjéről. 

„Mindig apró részletekről van szó – nagy dolgokat nem lehet változtatni. Ausztriában például nem voltam elégedett azzal, ahogy az időmérő ment” – mondta a holland versenyző.

„Ez tehát eleve már olyasvalami, amin dolgoznunk kell, ki kell elemeznünk, hogy mit is csináltunk. De ott vannak a beállítások is – én mindig keresem azokat a dolgokat, amiken javítani tudunk az autóval kapcsolatban valamennyi területen.”

„Ezt nem lehet egy perc alatt elmagyarázni, rengeteg dolog van, amit ilyenkor megvizsgálunk.”

A Mercedes csapata ezen a hétvégén több újítást is pályára visz Silverstone-ban, amik, ha működnek, Verstappen szerint közelebb vihetik a német csapatot a Red Bullhoz.

„Elégedettek voltunk az elmúlt néhány versenyen, de mindig keressük azokat a dolgokat, amiket jobban csinálhatnánk. Ezen a hétvégén is erre törekszünk. Mindig mondtam, hogy dolgoznunk kell folyamatosan azon, hogy a lehető legjobb formában vigyük pályára az autót a beállításokat tekintve, és nyilván most, hogy eltérő lesz a hétvége formátuma, nehezebb is lesz kihegyezni.”

„Várom már a hétvégén, és aztán majd meglátjuk, hogy is állunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!