Friss hírek

Verstappen reméli, ezúttal tényleg a győzelemért harcolhat

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen abban bízik, az elmúlt hétvégével ellentétben a Stájer Nagydíjon valóban a győzelemért csatázhat majd.

A holland versenyző magabiztosan várta a spielbergi idénykezdetet, és jó eséllyel pályázott a dobogóra az Osztrák Nagydíjon, egy műszaki probléma miatt azonban már a verseny első harmadában kiesett.

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén is a Red Bull Ringen versenyezhet, Verstappen pedig azt reméli, sikerül javítaniuk.

„Jól érzem magam, de természetesen nem olyan eredményt értünk el, mint szerettünk volna – sok pontot akartunk gyűjteni, és a győzelemért akartunk harcolni” – mondta Verstappen.

„Jó eséllyel pályáztam a dobogóra, szerintem könnyedén elérhető lett volna, hiszen a nyers tempót tekintve a Mercedesek és köztem dőlt volna el a dolog. És ha magát a verseny alakulását nézzük, akkor is sok pontot hozhattunk volna Lewison, de ez van, nem tudunk változtatni rajta, most remélhetőleg egy jóval pozitívabb hétvégém lesz.”

Verstappen azt mondja, a nyers tempót tekintve van még hová fejlődniük, de gőzerővel dolgoznak, hogy javítsanak versenyautójukon.

„A Mercedeshez képest kicsit le voltunk maradva az időmérőn a tempót tekintve, szóval le kell faragnunk ebből. A mi tempónk általában a versenyen jobb, mint az időmérőn, de még van egy kis tennivalónk, és ezen a mérnökök gőzerővel dolgoznak. Vannak elképzeléseink, tudjuk, milyen irányba kell folytatnunk a munkát az előttünk álló hétvégére, ez pedig pozitívum.”

A Red Bull pilótája szerint azért is jó, hogy ugyanazon a pályán versenyeznek, mert így közvetlen összehasonlításokat tudnak végezni.

„Izgatottan várom, hogy ugyanazon a pályán versenyezzünk ezen a hétvégén, ez egy jó lehetőség arra, hogy jobban megismerjük az autót. Ha valami nem volt tökéletes múlt hétvégén, azon most javíthatunk. Is a közvetlen összehasonlítások szempontjából is jó dolog ez, függően persze az időjárástól. Remélhetőleg ezúttal jobbak lehetünk.”

A holland pilóta a várható esős időjárástól sem riad vissza.

„Úgy fest, eshet az eső ezúttal, és nem tudom, ki mennyire versenyképes esőben ezekkel az autókkal, tehát érdekes lehet. Én mindig élvezem az esőben való versenyzést, szóval nem bánom. De ahhoz, hogy gyors legyél, az autónak és neked is 100 százalékosnak kell lenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!