Verstappen reméli, hogy megint hólyagosodni fognak a gumik - F1VILÁG.HU

Verstappen reméli, hogy megint hólyagosodni fognak a gumik

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője bízik benne, hogy a Spanyol Nagydíj hétvégéjén is küszködni fognak a rivális csapatok a Pirelli abroncsaival, így ez ismét előnyükre válhat.
NORTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 09: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates in parc ferme during the F1 70th Anniversary Grand Prix at Silverstone on August 09, 2020 in Northampton, England. (Photo by Ben Stansall/Pool via Getty Images)

Verstappen a múlt hétvégi 70. évforduló Nagydíján megszerezte az idei első futamgyőzelmét – a Red Bull a Mercedesszel és a többi csapattal ellentétben kiválóan kezelte az abroncsait 

A gumikezelés már a Brit Nagydíjon is problémát okozott az istállóknak, azonban múlt hétvégére a lágyabb keverékeket vitte magával a Pirelli Silverstone-ba, ráadásul sokkal melegebb volt, mint az azt megelőző versenyen. 

A Spanyol Nagydíjon ismét hőségre számíthatnak a pilóták, és Verstappen elmondta, reméli, hogy megint nehéz lesz bánni a gumikkal – habár ezúttal eggyel keményebb keverékekkel köröznek majd, mint múlt héten. 

„Természetesen örülök a győzelemnek, de most egy új hét van” – mondta Verstappen, visszaemlékezve a múlt hét vasárnapra. „Magas a hőmérséklet, ez jó. Meg kell néznünk, hogy a gumik most kitartanak-e, vagy újra hólyagosodni fognak. Természetesen az utóbbiban bízom.” 

„A kulcs a lágyabb gumi volt múlt hétvégén. Nálunk nem volt hólyagosodás, a többieknél volt. És amikor ez a helyzet, akkor nem tudja az ember nyomni, és csomó tapadást veszít” – folytatta a Red Bull versenyzője. 

Múlt heti győzelmével Verstappen a bajnokság második helyére zárkózott fel Lewis Hamilton mögé, hátránya jelenleg 30 pont a hatszoros világbajnok mögött. 

„Természetesen örülök a pozíciómnak a bajnokságban. De mindig van jobb, nem? Egy hely még ott van… De ahhoz még tempót kell találnunk a csomagunkban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!