Friss hírek

Verstappen reméli, hogy megint hólyagosodni fognak a gumik

Max Verstappen, a Red Bull F1-es versenyzője bízik benne, hogy a Spanyol Nagydíj hétvégéjén is küszködni fognak a rivális csapatok a Pirelli abroncsaival, így ez ismét előnyükre válhat.

Verstappen a múlt hétvégi 70. évforduló Nagydíján megszerezte az idei első futamgyőzelmét – a Red Bull a Mercedesszel és a többi csapattal ellentétben kiválóan kezelte az abroncsait 

A gumikezelés már a Brit Nagydíjon is problémát okozott az istállóknak, azonban múlt hétvégére a lágyabb keverékeket vitte magával a Pirelli Silverstone-ba, ráadásul sokkal melegebb volt, mint az azt megelőző versenyen. 

A Spanyol Nagydíjon ismét hőségre számíthatnak a pilóták, és Verstappen elmondta, reméli, hogy megint nehéz lesz bánni a gumikkal – habár ezúttal eggyel keményebb keverékekkel köröznek majd, mint múlt héten. 

„Természetesen örülök a győzelemnek, de most egy új hét van” – mondta Verstappen, visszaemlékezve a múlt hét vasárnapra. „Magas a hőmérséklet, ez jó. Meg kell néznünk, hogy a gumik most kitartanak-e, vagy újra hólyagosodni fognak. Természetesen az utóbbiban bízom.” 

„A kulcs a lágyabb gumi volt múlt hétvégén. Nálunk nem volt hólyagosodás, a többieknél volt. És amikor ez a helyzet, akkor nem tudja az ember nyomni, és csomó tapadást veszít” – folytatta a Red Bull versenyzője. 

Múlt heti győzelmével Verstappen a bajnokság második helyére zárkózott fel Lewis Hamilton mögé, hátránya jelenleg 30 pont a hatszoros világbajnok mögött. 

„Természetesen örülök a pozíciómnak a bajnokságban. De mindig van jobb, nem? Egy hely még ott van… De ahhoz még tempót kell találnunk a csomagunkban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!