Orosz Nagydíj

Verstappen reméli, jövőre nem lesz ennyi tripla forduló

BARCELONA, SPAIN - AUGUST 15: Third placed qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks in the Drivers Press Conference during qualifying for the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on August 15, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen reméli, a 2021-es idényben nem lesz annyi tripla forduló a Forma-1-es naptárban, mint az idei szezonban.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as bajnokság csak július elején kezdődött el: az F1 vezetősége azt reméli, 15-18 futamot meg tudnak idén rendezni.

Ehhez persze az kell, hogy a versenyek gyors egymásutánban kövessék egymást, így számos tripla fordulót tartanak a szezon során.

„Momentán szerintem rendben van a dolog. Volt egy hosszú szünetünk előtte” – mondta Max Verstappen, aki reméli, jövőre azért nem lesz ennyire erőltetett menet az F1-es világbajnokság

„Nem gondolom, hogy jövőre is az lesz – legalábbis remélem –, hogy sok tripla fordulónk lesz. Szerintem ez egy kicsit sok.”

„Ha meg tudjuk oldani azt, hogy egyhuzamban két hétvége legyen, az szerintem rendben van.”

„Természetesen most el kell fogadnunk a helyzetet. Versenyeket kell futnunk, szóval próbáljuk a legjobbat nyújtani. Vannak most tripla fordulóink egyhuzamban, szerintem tényleg ez a határ.”

Az F1 vezetősége és az FIA egyébként gőzerővel dolgozik már a 2021-es programon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS