Verstappen reméli, tartani tudja a lépést a Mercedesekkel - F1VILÁG.HU

Verstappen reméli, tartani tudja a lépést a Mercedesekkel

HIRDETÉS
A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen abban bízik, tartani tudja majd a lépést a Mercedesekkel a vasárnap délutáni, imolai versenyen, a holland viszont tudja, nem ő a favorit az Emilia Romagna Nagydíjon.
IMOLA, ITALY - OCTOBER 31: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 in the Pitlane during practice ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on October 31, 2020 in Imola, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A szombati időmérőn ezúttal is Verstappen volt a Mercedesek legfőbb kihívója, a pole pozícióra azonban nemigen volt esélye a Red Bull versenyzőjének.

Verstappen fél másodperccel lassabb volt, mint a rajtelsőséget megszerző Valtteri Bottas, és bár szorosabb időmérőre számított, szerinte a versenyen is némi tempóhátrányban lesznek a Mercedesszel szemben.

„Nem számítottam arra, hogy megverem őket az időmérőn, de egy kicsit közelebb kellett volna kerülnünk hozzájuk” – mondta Verstappen a mai verseny előtt.

„A jól megszokott helyemről rajtolok. Szeretnék tiszta startot venni, aztán majd meglátjuk, hogy tudjuk-e tartani velük a lépést és versenyképesek leszünk-e. Megpróbálok újra dobogóra állni.”

Arra a kérdésre, hogy a rajtnál esetleg megelőzheti-e valamelyik Mercedest, Verstappen kifejtette: „Mindig nehéz megmondani, hogy mi történhet. A pálya elég szűkös a 2-es kanyar előtt, és egyébként sem a rajtnál nyersz meg mindent, ennél többet is lehet azért csinálni. Majd meglátjuk.”

„Nagyon remélem, hogy meglesz a tempónk ahhoz, hogy tartsuk velük a lépést, de a helyzet az, hogy normális esetben egy kicsit gyorsabbak kell, hogy legyenek nálunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!