Friss hírek

Verstappen reméli, tartani tudja a lépést a Mercedesekkel

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen abban bízik, tartani tudja majd a lépést a Mercedesekkel a vasárnap délutáni, imolai versenyen, a holland viszont tudja, nem ő a favorit az Emilia Romagna Nagydíjon.

A szombati időmérőn ezúttal is Verstappen volt a Mercedesek legfőbb kihívója, a pole pozícióra azonban nemigen volt esélye a Red Bull versenyzőjének.

Verstappen fél másodperccel lassabb volt, mint a rajtelsőséget megszerző Valtteri Bottas, és bár szorosabb időmérőre számított, szerinte a versenyen is némi tempóhátrányban lesznek a Mercedesszel szemben.

„Nem számítottam arra, hogy megverem őket az időmérőn, de egy kicsit közelebb kellett volna kerülnünk hozzájuk” – mondta Verstappen a mai verseny előtt.

„A jól megszokott helyemről rajtolok. Szeretnék tiszta startot venni, aztán majd meglátjuk, hogy tudjuk-e tartani velük a lépést és versenyképesek leszünk-e. Megpróbálok újra dobogóra állni.”

Arra a kérdésre, hogy a rajtnál esetleg megelőzheti-e valamelyik Mercedest, Verstappen kifejtette: „Mindig nehéz megmondani, hogy mi történhet. A pálya elég szűkös a 2-es kanyar előtt, és egyébként sem a rajtnál nyersz meg mindent, ennél többet is lehet azért csinálni. Majd meglátjuk.”

„Nagyon remélem, hogy meglesz a tempónk ahhoz, hogy tartsuk velük a lépést, de a helyzet az, hogy normális esetben egy kicsit gyorsabbak kell, hogy legyenek nálunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!