IMOLAGP

Verstappen: Ricciardo még mindig az egyik leggyorsabb pilóta

BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 19: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing looks on as drivers line up on the grid for a photo prior to day one of Formula 1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 19, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-235K3D3NS2111 // Usage for editorial use only //
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője szerint volt csapattársa, Daniel Ricciardo a mezőny egyik leggyorsabb F1-es versenyzője – nem véletlen, hogy 2014-ben Sebastian Vettelt is legyőzte, amikor egy csapatban versenyeztek.

Ricciardo 2018-ban döntött úgy, hogy a 2019-es szezont már nem a Red Bullnál, hanem a Renault-nál teljesíti: a váltás azonban a középmezőnybe juttatta az ausztrál pilótát, és legjobb eredménye egy olaszországi 4. hely volt. 

„Tudom, hogy Daniel nagyon gyors, és el tudom képzelni, hogy az elmúlt év nem volt könnyű számára” – nyilatkozta Verstappen. 

Volt csapattársa szerint Ricciardo az egyik leggyorsabb pilóta, és öröm volt vele együtt dolgozni a Red Bullnál – nemcsak amiatt, hogy kihozták egymásból és az autóból is a maximumot, hanem azért is, mert jó hangulatot vitt a csapatba. 

„Nagyon nehéz Lewisszal összehasonlítani valakit, mert valódi összehasonlítási alap nincs” – mondta Verstappen. „De Daniel gyorsabb volt Sebnél, amikor együtt versenyeztek a Red Bullnál, és én is eleget versenyeztem mellette, hogy tudjam, ő egy nagyon gyors pilóta.”

„Ő egy kedves csapattárs volt, mindig keményen nyomás alá helyeztük a másikat” – mesélt Verstappen a közös időkről. „Ez jó volt a csapat számára is, mert megpróbáltuk a másikat kihívás elé állítani annak érdekében, hogy az utolsó tizedmásodpercet is megtaláljuk. Ezáltal az egész csapatot ösztönöztük. Jó volt vele dolgozni, szerettem azokat az időket.”

„Daniel sokat nevet, ő egy nagyon boldog ember, de úgy gondolom, még többet nevetne, ha futamokat nyerne és a dobogóra állhatna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!