Verstappen rögtön ráérzett a belga ritmusra - F1VILÁG.HU

Verstappen rögtön ráérzett a belga ritmusra

A Red Bull Forma-1-es címvédője nyitotta a leggyorsabb idővel a Belga Nagydíj hétvégéjét, ám a tempóra szüksége is lesz, hiszen a mezőny végéről várja a vasárnapi rajtot. A szabadedzések alapján jó futam vár a holland pilótára.

Ígéretesen nyitotta a Forma-1-es szezon tizennegyedik versenyhétvégéjét Max Verstappen, aki a pénteki edzésnap legjobb idejével, egy 1:45,507-es körrel zárta a második szabadedzést Belgiumban. A Red Bull 24 éves pártfogoltja elárulta, a változékony és hűvös spái időjárás ellenére szinte azonnal jól érezte magát az autóban. A munkáját egyáltalán nem befolyásolta, hogy motorcsere miatt vasárnap csak a mezőny végéről rajtolhat.

„Nem igazán. Arra kerestük a választ, hogyan tudjuk a lehető legjobb módon beállítani az autót, ami a kezdettől fogva egészen jól viselkedett. Persze rá kell találnunk olyan dolgokra, mint például a megfelelő egyensúly, de lényegében már az első kifutás során elégedett voltam vele” – fogalmazott Verstappen, aki egyedül arra panaszkodott, hogy a körülmények és az egyik Haas meghibásodása miatt a vártnál kevesebb időt töltött el a pályán.

„A megtett körök alapján az autó rendben van, ez pozitív. Persze a többiekhez hasonlóan szerettem volna egy kicsit többet menni, de ez egy jó kezdet” – tette hozzá.

A rajtrácsbüntetés értelmében Verstappen tehát a sor végéről várja a vasárnapi rajtot, így jó néhány autót maga mögé kell majd utasítania, hogy pontszerző helyen végezzen. A Red Bull végsebességét és a pálya karakterisztikáját tekintve bizakodóan várja a futamot.

„Meg fogom próbálni. Muszáj lesz” – fogalmazott mosolyogva a holland, aki szerint a hétvége hátralévő szakaszában kedvezőbb körülmények várnak a mezőnyre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!