Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Verstappen: Russell nagyon megnehezíti majd Hamilton dolgát

A Red Bull bajnokesélyese, Max Verstappen szerint George Russell „nagyon megnehezíti” majd Lewis Hamilton dolgát a Mercedesnél, ha megkapja a német istálló ülését 2022-re.

A Mercedes egyelőre még nem jelentette be, hogy ki lesz Lewis Hamilton csapattársa jövőre, ám egyre biztosabb, hogy Valtteri Bottasnak távoznia kell a csapattól, helyét pedig a Williamstől érkező George Russell veszi át.

A brit tehetség a tavalyi Szahíri Nagydíjon már beülhetett a Mercedesbe: a koronavírusos Hamiltont helyettesítette, és rögtön a győzelemért harcolhatott.

Russell a múlt hétvégi Belga Nagydíjon is lenyűgözően szerepelt: az esős időmérőn a 2. rajtkockát szerezte meg.

Max Verstappen a Holland Nagydíj helyszínén újságírói kérdésre azt mondta, ha Russell a Mercedeshez kerül, „nagyon megnehezíti majd Lewis Hamilton dolgát”.

„Bahreinben beülhetett abba az autóba, és alapvetően már az első körtől kezdve megnehezítette Valtteri dolgát” – mondta Verstappen.

„Szóval el lehet képzelni, hogy ha több tapasztalatot szerez az autóval és beilleszkedik a csapatba, természetesen gyorsabb lesz. Amikor az első versenyedet teljesíted, a csapat irányít a beállítások tekintetében, hiszen kezdetben még nem igazán tudod, mihez kezdj az autóval.”

„Még ha persze az F1-es autók nagyon hasonlóak is, teljesen másképp kell beállítani őket. Szóval igen, biztos vagyok ebben. Már a spái teljesítménye is nagyon jó volt. Nyilván egy kicsit jobban az esőre állították be az autót, de ettől függetlenül lenyűgöző volt, amit azzal a Williamsszel csinált.”

„Szóval arra számítok, hogy nagyon jól fog szerepelni, ha megkapja azt az ülést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!