Verstappen sajnálja, hogy nem volt meg padlógázzal az utolsó kanyar - F1VILÁG.HU

Verstappen sajnálja, hogy nem volt meg padlógázzal az utolsó kanyar

HIRDETÉS
Igazán érdekes dolgot árult el a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat követően Max Verstappen. A holland pilóta a pole pozícióból rajtolhat ma, utolsó időmérős körét pedig nem fejezte végül be.
BARCELONA, SPAIN - JUNE 03: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 stops in the Pitlane during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on June 03, 2023 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A vb-címvédő már a Q3-ban megfutott első mért körével is bebiztosította rajtelsőségét, ám természetesen kiment még egy gyorskörre arra az esetre, ha a riválisok gyorsulni tudnak, illetve a pálya állapota tovább javul a hajrára. Verstappen el is kezdte mért körét, amikor azonban a Red Bullnál látták, hogy senki sem jelent veszélyt a pole-jára, inkább a bokszba hívták.

„Csak a gumikkal spóroltam. Lehet, hogy szükségünk lesz rá, nem tudhatjuk” – magyarázta a kétszeres világbajnok az ezzel kapcsolatos kérdésre. „Szóval már eleve azt mondtuk a garázsban, hogy ha nem kerülnek elém, akkor talán nem fogjuk befejezni a kört. És így is tettünk.”

Verstappen aztán beszélt arról is, a barcelonai pálya utolsó kanyarját egyszer sem teljesítette padlógázzal.

„Sajnos az utolsó kanyar nem volt padlógázas a részemről, nem jutottam el odáig, hogy megpróbáljam. Az utolsó körben talán megpróbáltam volna. Ki tudja? Olykor, amikor az ember elér a kanyarhoz, úgy van vele, ’talán padlógázas’. A második edzésen szerintem elég közel kerültem hozzá, de sajnos vasárnap nem fogom tudni megpróbálni. Illetve megpróbálhatjuk, de akkor nem fogjuk tudni bevenni. Szeretnétek, hogy megpróbáljam?”

„Az autók viszont fejlődnek, szóval szerintem jövőre, ha visszatérünk, már feltehetően padlógázas lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!