Friss hírek

Verstappen sem érti, miért ütközik össze folyton Hamiltonnal

A Red Bull kétszeres világbajnoka, Max Verstappen azt mondja, nem igazán érti, Lewis Hamilton ellen miért nem tud olyan szép és tiszta küzdelmeket megvívni a Forma-1-ben, mint a mezőny többi tagjával. A holland szerint a generációs különbség lehet az oka.

A két pilóta 2021-ben elképesztő csatát vívott a világbajnoki címért, az évad során azonban több alkalommal is összeütköztek. Bár Hamilton 2022-ben a bajnoki trófeáért nem csatázhatott, a Brazil Nagydíjon azért meg tudott küzdeni Verstappennel – párharcuk pedig ezúttal sem múlt el koccanás nélkül.

Verstappen azt mondja, valamiért nincs meg a kémia közte és Hamilton között a pályán, és egyszerűen nem tud úgy csatázni az angollal, ahogy a mezőny többi, fiatalabb tagjával.

Hirdetés
 

A Motorsport.com című internetes portál nemrég arról kérdezte Verstappent, helytálló-e az a megfogalmazás, hogy versenyzési stílusa „kompromisszumot nem ismerő”, a holland így felelt: „Nos, óvatosnak kell lennem, hogy mit mondok, de bárkivel is csatáztam az elmúlt évben, nagyon kemény és agresszív küzdelmeket vívtam meg, és egyszer sem igazán akaszkodtunk össze.”

„Lewisszal valahogy más a történet. És őszintén mondom, hogy nem értem. Az elmúlt szezonban nem sok csatánk volt. De Brazíliában összeakaszkodtunk – nem állt szándékomban, hogy ütközzünk. Engem hibáztattak érte, ami szerintem nem volt fair. Ha inkább versenybalesetnek minősítették volna, azzal kiegyeztem volna. De… Nem értem. Talán generációs különbség, hogy nem értjük meg egymást jobban, és nem versenyzünk szebben egymással. Nem értem.”

„Viszont azt nem érzem, hogy bármit is másképp csinálnék Lewisszal szemben, mint a többi versenyző ellen a versenyzést tekintve. Előtte nap George-dzsal [Russell] hihetetlen csatát vívtunk. Becsuktuk az ajtót, védekeztünk, kifékeztük egymást. Nagyon élvezetes volt, és ugyanezt próbáltam tenni a főversenyen is, ilyen csatára törekedtem. De sajnos nem jött össze.”

Arra a kérdésre, hogy miért gondolja úgy, hogy óvatosan kell beszélnie a témáról, Verstappen így válaszolt: „Mert Angliában nagyon hamar kritizálhatnak érte. És aztán felkérdeznek.”

„Én mindig nagyon tisztelem Lewist azért, amit elért a sportban, ezért is nem értem, miért nem tudunk úgy versenyezni, ahogy másokkal teszem. Természetesen mindenkinek más a hozzáállása. Tudom, hogy Charles [Leclerc] egy kicsit más, mint George, vagy Carlos [Sainz], vagy éppen Checo [Perez].”

„Egy kicsit óvatosabbnak kell lennem ebben a témában, mert azonnal elkezdenek kritizálni. És aztán elkezdenek gyűlölni. Nos, ez nem áll szándékomban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!