Verstappen sérült padlólemezzel körözött délután - F1VILÁG.HU

Verstappen sérült padlólemezzel körözött délután

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull

Nem ment simán a Forma-1-es Osztrák Nagydíj pénteki napja a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen számára. A holland sérült padlólemezzel volt kénytelen körözni délután, ráadásul az autó egyensúlyával sem volt minden rendben.

Verstappen az 5. legjobb idővel zárta a pénteki edzésnapot a Red Bull Ringen, a második szabadedzés után pedig elárulta, valami történt autójának padlólemezével, így a délutáni tréninget sérült autóval kellett teljesítenie.

„Kétlem, hogy ez egy tökéletes nap volt, mert megsérült a padlólemezünk” – mondta a holland.

„Valami eltört a padlólemez belsejében, szóval a második edzésen úgy kellett köröznöm, hogy volt egy apró vágás a padlólemezen – fogalmazzunk így. Nem a külső, hurkaszerű kerékvető okozta, belül volt valami – talán a vibráció, vagy ilyesmi.”

„Egyébként is egy régi padlólemez volt már, szombatra kapok egy újat. Ma viszont egy kicsit korlátozottak voltak a lehetőségeink emiatt, hiszen kétségkívül befolyásolta az autóm leszorítóerejét.”

Verstappen hozzátette, alapvetően „átlagos” napjuk volt, és miközben a Renault-motor gyengesége miatt „elég sok időt veszített az egyenesekben”, az autó egyensúlyával sem volt minden rendben.

„Nem vagyok még azzal sem elégedett, szóval dolgoznunk kell rajta. Nem volt olyan jó az egyensúly, mint szerettük volna. Nem sikerült ráéreznünk a dologra, szóval van még tennivalónk este.”

„Nem hiszem, hogy a gumik miatt történt, az autó egyensúlyával nem voltunk megelégedve. Biztos vagyok abban, hogyha megtaláljuk a megfelelő egyensúly, akkor a gumik is jól fognak működni. Meg kell próbálnunk jobb beállításokat találni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!