Friss hírek

Verstappen: Sérült szárnnyal is jól ment a Red Bull

Fotó: Red Bull Racing

Max Verstappen azt mondja, nem befolyásolta túlságosan autójának teljesítményét a sérült első szárny a vasárnapi Spanyol Nagydíjon.

A holland versenyző a 3. helyen futott be a két Mercedes mögött Barcelonában, ám a verseny során volt egy hajmeresztő pillanata, amikor a virtuális biztonsági autós protokoll ideje alatt hátulról nekiütközött Lance Stroll autójának.

Verstappen a leintés után mindazonáltal elégedetten nyilatkozott, elmondása szerint ugyanis a Red Bull autója remekül működött.

„Az autó igazán jól működött. Előzni nagyon nehéz, de sikerült közel maradnunk mindenkihez, aki előttünk autózott” – mondta az ifjú versenyző.

„Szerencsénk volt Kimi [Räikkönen] kiesésével, de a gumikat kiválóan kezeltük, és szerintem ennek köszönhettük a 3. helyet ma.”

„Gondoltam, hogy Valtteri túl messze van, de keményen kellett nyomnom, mert Sebastian [Vettel] ott volt mögöttem.”

Verstappen beszélt a Stroll-incidensről is.

„Próbáltam olyan közel maradni, amennyire csak lehet, hogy a VSC-s deltaidő optimális legyen, szóval szorosan ott voltam Stroll mögött. Úgy éreztem, ráfékezett egy kicsit, én pedig nagyon közel voltam, szóval nekikoccantam.”

„Szerencsére a szárny véglapja sérült meg csak, szóval folytatni tudtam – csak egy kicsit alulkormányzottabbá vált az autó a gyors kanyarokban.”

„Kezdetben azt hittem, több problémát okoz majd. De folytattam, és bár a 3-as és 9-es kanyarban alulkormányzottabb volt az autó, és a hajtűkben mélyebben kellett végeznem, nem volt olyan rossz a helyzet.”

„Egy kicsit persze lassabb voltam, de nem hiszem, hogy jelentősen befolyásolt

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Verstappen: Sérült szárnnyal is jól ment a Red Bull
Véget ért a Pirelli háromnapos gumitesztje
Az Aston Martin szponzora lesz a BWT az F1-ben
Az Alfa Romeo nem bánja, hogy Schumacher nem hozzájuk került
Simán ment az AlphaTauri szélcsatorna-váltása