Friss hírek

Verstappen: Sok a kérdőjel

Nehezen indult Max Verstappen és a Red Bull hétvégéje az F1-es Miami Nagydíjon: pénteken alig tudtak körözni, ám végül szombaton sikerült a 3. rajtpozíciót megszerezniük a Ferrarik mögött.

Verstappen pénteken az első szabadedzésen a falnak koccant, majd a második szabadedzésen sem tudott körözni, mert a Red Bull úgy döntött, váltót cserél az autóban, majd amikor elkészültek a munkával, hidraulikus problémája akadt, és a jobb hátsó fékje kapott lángra. 

A holland pilóta tehát nem tudott úgy készülni a szombati időmérőre, ahogyan szeretett volna, mindez ráadásul egy új versenypályán történt, ahol fontos lett volna, hogy minél több adatot és tapasztalatot gyűjtsenek. 

Hirdetés
 

„Hihetetlenül káoszos hétvégénk volt, megnehezítettük a dolgunkat” – nyilatkozta Verstappen. „Négy vagy öt kör pénteken, aztán szombaton még mindig a pályát tanultam, megpróbáltam megtalálni a megfelelő beállításokat, mert pénteken fogalmam nem volt róla, hogy mi működik, mert nem voltak adataink.”

„Még így is örülök a harmadik helynek, és nagyon közel vagyunk az előttünk lévő srácokhoz, de ha egy kicsit tisztábban és simábban dolgozunk, akkor sokkal jobbak lehetünk.”

A kérdésre, előny-e számára, hogy a tisztább ívről rajtol, Verstappen így felelt: „Nem rajtoltam még itt, szóval nem is tudom, hogy hogy fog menni. Nem láttam más rajtot sem, és egyik oldalról sem indultam még.”

„Nagyon meleg lesz a versenyen” – folytatta. „Szóval nem tudjuk, hogy mi lesz a gumikkal, mert nem igazán teljesített senki hosszú etapokat. Szóval sok a kérdőjel. De természetesen jobban örültem volna, ha egy kicsit előrébb indulunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!