Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Verstappen: Sokkal jobban sikerült a kezdés, mint egy hete!

Sokkal magabiztosabban kezdte a Forma-1-es Stájer Nagydíjat a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen, mint egy hete az idénynyitó hétvégét. A holland a leggyorsabb volt pénteken, Spielbergben.

A fiatal pilóta számára nehezen alakult az Osztrák Nagydíj: már pénteken problémái adódtak, amikor autójának első szárnya megsérült az egyik kerékvetőn, a futamon pedig egy műszaki hiba miatt volt kénytelen kiállni.

A Stájer Nagydíj nyitónapján viszont a leggyorsabb volt, és elmondása szerint sokkal jobb érzései is vannak a Red Bull RB16-os versenyautójával kapcsolatban.

„Sokkal jobbak az érzéseink, mint múlt pénteken. Többet tanultunk az autóról” – fogalmazott a fiatal pilóta.

„Múlt héten nem voltunk annyira elégedettek, ezért megpróbáltunk megoldani néhány dolgot. Eddig sokkal jobb a helyzet. Úgy tűnik, jó irányba mentünk tovább.”

Bár a pénteki nyitónapon a legjobb volt, Verstappen még óvatosan fogalmaz hétvégi esélyeiről.

„Nem tudom, hogy megfelelő csomagunk van-e a győzelemhez – majd vasárnap kiderül” – mondta. „Holnap meglátjuk, hogy állunk, de az biztos, hogy a nyitónap sokkal pozitívabb volt, mint egy hete.”

Szombatra egyébként kedvezőtlen időjárást jósolnak, ha pedig a viharos, esős idő miatt nem tudják sem szombaton, sem vasárnap megtartani az időmérőt, akkor a második szabadedzés eredménye határozza meg a rajtsorrendet.

„Egyelőre enyém az előzetes pole! Majd meglátjuk holnap, hogy le tudjuk-e futni az időmérőt. De ha nem is sikerül, szerintem vasárnap délelőtt pótoljuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!