Verstappen: Sokkolt, amikor megláttam Räikkönent a tükörben! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Sokkolt, amikor megláttam Räikkönent a tükörben!

HIRDETÉS
Újabb dobogós eredményt szerzett a Red Bull Forma-1-es csapatának holland pilótája, Max Verstappen. A fiatal versenyző ezúttal sem tudta megszorongatni a Mercedeseket, mégis úgy érzi, a legtöbbet hozta ki a Portugál Nagydíjból.
PORTIMAO, PORTUGAL - OCTOBER 25: Third placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing stops in parc ferme during the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional do Algarve on October 25, 2020 in Portimao, Portugal. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen az időmérőn is remek formát mutatott: a 3. helyről vágott neki a portimaói versenynek, és bár a rajtnál kissé visszaesett, vissza tudta küzdeni magát a Mercedesek mögé, és a 3. helyen fejezte be a futamot.

A holland versenyző idén eddig ahol célba ért, ott dobogóra állt, ezzel kapcsolatban pedig igazán elégedetten nyilatkozott: „Ez a legtöbb, amit megtehettem. Persze szerettem volna egy kicsit többször felállni a dobogóra, de ez a mai is egy jó eredmény.”

Arra a kérdésre, hogy egyre közelebb tudnak-e kerülni a Mercedesekhez, a holland így felelt: „Nehéz megmondani ezt a mai versennyel kapcsolatban. Ez a pálya egy kicsit különleges volt a tapadás szempontjából – új volt az aszfalt, és a gumikkal is nehéz volt bánni. De azt gondolom, elégedettek vagyunk.”

Verstappen elárulta, meglepődött akkor, amikor a rajt után meglátta a tükrében Kimi Räikkönent, aki a startnál a 16. helyről indulva küzdötte fel magát az élmezőnybe.

„A verseny elején küszködtünk az első tapadással néhány versenytársunkhoz képest, főleg a McLarenekhez képest, akik szárnyaltak az első körben. Egy ponton pedig még Kimi [Räikkönen] is ott volt mögöttem, ami egy kicsit sokkolt.”

„Kimit aztán sikerült magam mögött tartani, aztán elkaptam a ritmust, megelőztem a McLareneket, és visszakerültem a 3. helyre. De a lágy gumi nem volt túl jó ma, rengeteg tapadást veszítettünk.”

„Amit a közepes keverékű abroncsokra váltottunk, jó volt a tempónk. Egyértelműen látszott, hogy ezúttal a közepes keverékű gumik voltak a legjobb abroncsok. Viszont ha ugyanazzal a stratégiával rajtoltam volna, mint a Mercedesek, akkor is időt veszítettem volna a keményebb gumikon, szóval nem igazán számított volna… Szerintem a 3. hely volt a maximum számunkra.”

Verstappen ráadásul a rajt után Sergio Perezzel is összeütközött.

„Természetesen aggódtam az ütközés után. Talán nem látta pontosan, hogy hol voltam, de nem adott nekem elég helyet, és így kiütötte saját magát. Utána persze rögtön ellenőriztem, hogy a kormányom egyenesen áll-e, de aztán minden rendben volt, így folytatni tudtam.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!