Verstappen: Sportszerű voltam Räikkönennel szemben

Max Verstappen úgy gondolja, szabályosan védekezett Kimi Räikkönen ellen a Magyar Nagydíj utolsó szakaszában, mikor kis híján összeütköztek.


Max Verstappen úgy gondolja, szabályosan védekezett Kimi Räikkönen ellen a Magyar Nagydíj utolsó szakaszában, mikor kis híján összeütköztek.

A Red Bull és a Ferrari versenyzője az ötödik pozícióért vívott kemény csatát a futam utolsó részében. Räikkönen a kettes kanyarban nekihajtott Verstappen autója hátuljának, aminek következtében letört autója első vezetőszárnyának baloldali véglapja.

Bár Räikkönen a csapatrádión egyértelműen Verstappent okolta az ütközésért, ugyanis véleménye szerint kétszer is irányt váltott, a Red Bull újonca szerint nem csinált semmi rosszat.

„Véleményem szerint minden rendben volt, egy sportszerű csata volt” – mondta Verstappen.

„Csak egyszer váltottam irányt, éppen ezért nagyon furcsa lett volna, ha büntetést kapok.”

„Láttam, hogy érkezik és magabiztosan a belső íven maradtam, így belül kanyarodtam, neki pedig fékeznie kell. Blokkoltak a kerekei és nekem hajtott, vagy nem tudom. Az ilyen dolgok megtörténnek versenyzés közben.”

Räikkönen azonban ellenkező állásponton van, szerinte igenis büntetni kellett volna Verstappent, aki szabálytalan volt.

„Nem az én feladatom eldönteni, hogy ez szabályos avagy sem” – magyarázta a Ferrari finn pilótája.

„Láttam már ennél kevesebbért is büntetni versenyzőket, de majd meglátjuk.”

„Csalódott vagyok, mert nem tudtam megelőzni. Az autó jól működött, jó volt a sebességem, de ez a pálya nem előzésre lett megalkotva.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!