Verstappen: Számomra ez nem Forma-1 - F1VILÁG.HU

Verstappen: Számomra ez nem Forma-1

HIRDETÉS
Óriási csatát követően Lewis Hamilton legyőzte Max Verstappent az F1-es Szaúd-arábiai Nagydíjon – a Red Bull versenyzője a futamot követően hangot adott annak, hogy nem ért egyet a rá kiszabott büntetéssel.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 05: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda and Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 during the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on December 05, 2021 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Verstappent a Szaúd-arábiai Nagydíjon 5 másodperces büntetéssel sújtották, miután pályaelhagyás miatt előnyre tett szert. A holland emellett vissza is adta Lewis Hamiltonnak a pozíciót, így végül a 2. helyen ért célba, a két pilóta így pontegyenlőséggel érkezik majd a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjra. 

A fordulatokkal tűzdelt versenyen a nézők Verstappent szavazták meg a nap versenyzőjének, a levezető körön készült interjúban pedig a holland elmondta, egyáltalán nem ért egyet a rá kiszabott büntetéssel. 

„Szerencsére a rajongók tisztában vannak a versenyzéssel, mert ami ma történt, az hihetetlen” – mondta Verstappen. „Én egyszerűen megpróbálok versenyezni, de ez a sport ma sokkal inkább a büntetésekről, mint a versenyzésről szól.”

Számomra ez nem Forma-1, de legalább a szurkolók élvezték” – folytatta. „Mindent beleadtam, de világos, hogy nem voltunk elég gyorsak. De örülök a második helynek.”

Verstappen a futam utáni nyilatkozatában is elmondta, a pályán mindent megpróbált beleadni, de sok mindennel nem ért egyet, ami vasárnap történt. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!