Verstappen szeretné, ha megvizsgálnák a döntést, ami miatt elúszott a győzelme Bakuban - F1VILÁG.HU

Verstappen szeretné, ha megvizsgálnák a döntést, ami miatt elúszott a győzelme Bakuban

A Red Bull kétszeres világbajnoka, Max Verstappen szeretné, ha csapata felülvizsgálná azt a döntést, ami jó eséllyel a győzelmébe került a vasárnapi Azeri Nagydíjon.

A holland pilóta az élen autózott, amikor közvetlenül Nyck de Vries balesete után a bokszba hívta őt a Red Bull – a holland azonban pórul járt, honfitársa incidense miatt ugyanis nem sokkal később pályára küldték a biztonsági autót.

Verstappen így két pozíciót is veszített, és bár Charles Leclerc Ferrariját később vissza tudta előzni, csapattársával, Sergio Perezzel nem boldogult, és végül a 2. pozícióban fejezte be a bakui futamot. A leintést követően a Red Bull versenyzője arról beszélt, nyilván tudja, hogy nehéz dolga volt csapatának, mégis szeretné, ha megvizsgálnák, csinálhattak-e volna valamit másképp.

 

„Láttam, hogy megállt ott egy autó, azt gondoltam, talán csak elfékezte magát” – mondta a címvédő. „Utólag azt mondom, olyasvalami ez, amit felül kell vizsgálnunk.”

„Lehetett látni, hogy az egyik kerék sérült, és úgy tűnt, amúgy sem fog visszaevickélni a bokszba, még ha hátramenetbe is kapcsol. Szóval olyasvalami ez, amit meg kell vizsgálnunk, mert ez nyilván ártott a versenyemnek.”

„A kivetítőn látja az ember, de ilyenkor nem látod részleteiben, hogy a kerék megfelelően rajta van-e az autón. A csapatnak természetesen egy kicsit nagyobb rálátása van a dologra. De ahogy mondtam, meg fogjuk vizsgálni, hogy csinálhattunk-e valamit másképp. És azt sem tudom, hogy pontosan mikor hívtak ki a bokszba – szóval egy kicsit nehéz most erről beszélni.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner mindeközben arról beszélt, eszükbe sem jutott, hogy de Vries kicsúszása miatt beküldik a Safety Cart.

„Azért döntöttünk úgy, hogy kihívjuk Maxot, mert elkezdett küszködni egy kicsit az autó hátuljával, Checo pedig nyilván ott volt mögötte” – mondta a szakember. „Szóval úgy döntöttünk, stratégiai szempontból ez volt az optimális időzítés kihívni őt.”

„A bejövő képek alapján mind a négy kerék az autón volt, de Vries nem ütközött neki a falnak, a motor pedig járt. Úgy tűnt, hátramenetbe kapcsolt és folytatni tudja, szóval eszünkbe sem jutott, hogy beküldik a biztonsági autót. Általában, ha itt látunk egy autót a falban, akkor jön a Safety Car, de ennek semmi jele nem volt. Csak később, a visszajátszásokon láttuk, hogy a kerékösszekötő eltört.”

Sőt, Horner azt mondja, még fontolgatták azt is, hogy behívják a bokszba Perezt is.

„Persze megtehettünk volna még egy kört, de egyszerűen nem tudhattuk, hogy Charles mikor áll ki, és akkor hirtelen mindkettejüket átugorhatta volna. Egy ponton még arról is egyeztettünk, hogy dupla kiállást csinálunk. Olykor szerencséje van az embernek az ilyenben, máskor nincs.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen szeretné, ha megvizsgálnák a döntést, ami miatt elúszott a győzelme Bakuban
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!