Verstappen szerint a gumik fejtörést okozhatnak Vegasban - F1VILÁG.HU

Verstappen szerint a gumik fejtörést okozhatnak Vegasban

A Forma-1 háromszoros világbajnoka, Max Verstappen szerint nem egyszerű boldogulni a Pirelli abroncsaival Las Vegasban, így a Red Bullnak is van még némi tennivalója a szombati időmérő előtt.

Az F1-es mezőnynek nem volt egyszerű napja a kaszinóvárosban, hiszen a fellazult csatornafedél miatt a nyitóedzésen mindössze 8 és fél percet körözhettek a versenyzők. A második gyakorlást némi csúszás után helyi idő szerint hajnali fél 3-kor tudták megkezdeni, itt viszont már 90 percet tudtak körözni a csapatok, így érdemi munkát tudtak végezni. Max Verstappen végül a 6. legjobb időt érte el, a nyitónap végén pedig azt mondta, sokat javult a pálya állapota a szabadedzés során.

„A pálya csúszós, de nyilván az első edzésen nem sokat köröztünk, szóval beletelt némi időbe, mire felgumizódott az aszfalt. De a végére jobb lett a helyzet, és sikerült is teljesítenünk a teljes programot, szerintem ez volt a legfontosabb” — mondta a háromszoros világbajnok, majd arra a kérdésre, hogy élvezetes volt-e ezen a pályán vezetni, határozottan így felelt: „Nem.”

Verstappen beszélt arról is, az utcai pályán nem teljesítenek annyira jól a Pirelli abroncsai, ez pedig fejtörést okozhat számukra a folytatásban.

„A lágy gumik egy körön jók, a hosszú etapok már kicsit nehezebbek voltak, a lágy gumik eléggé szenvedtek. Szóval elég gyorsan a közepesekre váltottunk, de úgy tűnik, az a keverék sem olyan egyszerű a hosszabb etapokon. Szóval van néhány dolog, amit meg kell néznünk, hogy lássuk, hogyan tudnánk javítani a degradáción.”

„Másokhoz képest persze még így is jónak tűnünk, de úgy érzem, tudnánk ennél jobb munkát végezni. Szóval nem olyan egyszerű kiválasztani a gumikat a versenyre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!