Friss hírek

Verstappen szerint a Mercedes lesz idén a legfőbb ellenfelük

Max Verstappen szerint 2023-ban nem a Ferrari, hanem a Mercedes lesz a legfőbb riválisuk a Forma-1-ben – a holland pilóta úgy gondolja, a Red Bull csapatára kiszabott büntetés nem lesz döntő az előttünk álló bajnoki évad során.

Az osztrák istállót azért büntették meg még ősszel, mert kiderült, 2021-ben megszegte a Forma-1 financiális szabályait azzal, hogy túlköltekezett. A Red Bull a pénzbüntetés mellett októberig 10 százalékkal kevesebb időt tölthet el szélcsatornás fejlesztésekkel, ami az istálló vezetősége szerint igencsak komoly büntetés számukra.

Verstappen viszont biztos benne, képesek lesznek ezzel is megbirkózni, így reméli, 2023-ban is a győzelmekért és a világbajnoki címért csatázhat majd.

Hirdetés
 

„Bízom az embereinkben, hogy egy nagyon erős autót tudnak építeni, beleértve a motort is” – mondta a 35 F1-es győzelemnél járó holland. „remélem, hogy ezúttal is erős csomagunk lesz majd. Sok remek szakemberünk van, és persze biztos vagyok abban, hogy egy kicsit precízebbnek kell lennünk abban, ahogy a szélcsatornában dolgozunk. De nem gondolom azt, hogy ez olyan komoly korlátozó tényező lesz, és hogy ez dönt majd arról, hogy megnyerjük-e a vb-címet, vagy sem.”

Miközben tavaly a Ferrari volt a Red Bull legfőbb riválisa a végső győzelemért zajló küzdelemben, Verstappen úgy véli, idén a Mercedes lesz a legnagyobb kihívójuk.

„Nehéz megmondani, de már a tavalyi év végén is olykor úgy tűnt, hogy összeállnak a dolgok náluk – máskor pedig nem. Nehéz megmondani, mert nem vagyok a csapatuk tagja, nem tudom, hogy megértettek-e mindent. De idén kiderül, az biztos, hogy javítani akartak az autójukon.”

„De igen, az biztos, hogy ők lesznek a legfőbb ellenfeleink. Ugyanakkor viszont a Ferrari is erős lesz – hogy mennyire, azt nehéz megmondani. De a Mercedes az elmúlt évek során már megmutatta, hogy mindig nagyon-nagyon ütőképesek, és remek szakemberek dolgoznak náluk is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!