Verstappen szerint a Red Bull még mindig hátrányban van a Ferrarival szemben - F1VILÁG.HU

Verstappen szerint a Red Bull még mindig hátrányban van a Ferrarival szemben

Hiába vezeti 38 pontos előnnyel az egyéni tabellát, Max Verstappen úgy érzi, riválisuknak, a Ferrarinak dominánsabb hétvégéi voltak eddig, így továbbra is ők üldözik az olasz istállót.

Az energiaital-gyárosok számára döcögősen indult az idény, azóta azonban összekapták magukat, így az egyéni- és a konstruktőri pontversenyben is magabiztos előnyt építettek ki. Ehhez persze kellettek a Ferrari hibái és műszaki problémái is, Verstappen pedig úgy látja, ez azért egy kicsit árnyalja a képet. A holland pilóta a Francia Nagydíj csütörtöki médianapján beszélt arról, szerinte a Ferrari még mindig előnyben van velük szemben.

„Alapvetően úgy éreztem a szezon elején, hogy mi voltunk az üldözők, és próbáltuk megverni a Ferrarit. Aztán volt pár kiesésük, és mi természetesen előnyt kovácsoltunk ebből, vagy pedig a stratégiai döntésekből” – mondta a világbajnoki címvédő. „Szóval összességében szerintem még mindig mi vagyunk egy kicsit az üldözők.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte a Ferrarinak van-e gyorsabb autója, a holland így válaszolt: „Természetesen egy kicsit pályafüggő a dolog, de összességében az az érzésem, hogy dominánsabb hétvégéik voltak, mint nekünk.”

Verstappen arra is rámutatott, a bajnoki pontverseny nagyon gyorsan átalakulhat, neki például a szezon első három versenye után 46 pontos hátránya volt, később pedig már ő volt 49 pontos előnyben.

„Melbourne után azt gondoltam, van esély, a szezon vége felé vissza tudjuk küzdeni magunkat, és lehet sanszunk” – mondta a Red Bull versenyzője. „Aztán nagyon gyorsan megváltozott a helyzet. De ez is azt mutatja, hogy hirtelen fordítva is átalakulhat, szóval résen kell lennünk. Nem követhetünk el hibákat.”

Verstappen beszélt arról is, sokba kerül nekik az, hogy idei, RB18-as kódjelű versenygépük túlsúlyos a Ferrari versenyautójához képest.

„Továbbra is fejlesztésekre lesz szükségünk, folyamatosan dolgoznunk kell, semmire sincs garancia. Az emberek azt mondják, a Red Bull nagyon jó volt korábban, folyamatosan hozta az újításokat, és fejlesztett. De idén is meg kell ezt mutatnunk, mert ha így kezdesz el gondolkodni, akkor általában visszacsúszol, mert azt gondolod, ennyire jó vagy.”

A két héttel ezelőtti Osztrák Nagydíjon a Ferrari magabiztos győzelmet szerzett, miközben a Red Bull küszködött az abroncsok menedzselésével. Verstappen viszont úgy látja, a hátrányuk nem csak a gumikban volt keresendő.

„Azt gondolom, az sem volt rendben, ahogy beállítottuk az autót – nem pusztán a beállításokról beszélek, hanem a csomagról. Szóval remélem, hogy a tanultaknak köszönhetően versenyképesebbek leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!