Friss hírek

Verstappen szerint a versenytempó a legnagyobb kérdőjel Austinban

A Pirelli gumitesztje miatt nem sokat tudtak dolgozni a beállításokon a Forma-1-es Amerikai Nagydíj második szabadedzésén a csapatok, így Max Verstappen szerint a versenytempó a legnagyobb kérdőjel az austini hétvégére vonatkozóan.

A holland versenyző a 7. helyen zárta a második szabadedzést pénteken, a csapatok azonban a másfélórás gyakorláson a Pirelli 2023-as gumijaival foglalatoskodtak, így az elért eredmények egyáltalán nem nevezhetők mérvadónak. Verstappen viszont azt mondja, az első edzésen megfelelően működött a Red Bull autója, így szerinte nem lesz probléma a teljesítménnyel a folytatásban.

„Az első edzés szerintem egészen jól ment, kipróbáltunk néhány dolgot az autóval, és már rögtön jó formában voltunk. Ez igazán pozitív volt” – mondta a kétszeres világbajnok. „Természetesen tudtuk, hogy a második edzés ezúttal más lesz, szóval a C1-es gumit kaptam meg, amit nemigen használunk itt. Nagyon kemény volt, és egy kicsit nehéz volt olvasni, de teljesítettük a programot.”

Hirdetés
 

Arra a kérdésre, hogy mennyire nehéz felvenni a ritmust a második szabadedzés kötött programja miatt, Verstappen így felelt: „Mindenkit ugyanúgy érint a dolog. Az első edzésről azért van némi információnk, és szerintem az autó eleve megfelelő tartományban volt.”

„Az autó elvileg rendben lesz, de majd meglátjuk szombaton, milyenek vagyunk egy körön. A versenytempó nagyobb kérdőjel, hiszen mindannyian lényegében kihagytuk a második edzést ebből a szempontból. De szerintem rendben lesz a dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen szerint a versenytempó a legnagyobb kérdőjel Austinban
Sainz: A debütálásom óta nem tanultam annyit az F1-ben, mint idén
Változhatnak a motorcsere miatti büntetések a Forma-1-ben
Brundle: Binotto Ferraritól való távozása egy kicsit furcsa
Bővíti infrastruktúráját az Audi az F1-es csatlakozás előtt
Hivatalos: Nem lesz Kínai Nagydíj 2023-ban sem

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!