Verstappen szerint a versenytempó a legnagyobb kérdőjel Austinban - F1VILÁG.HU

Verstappen szerint a versenytempó a legnagyobb kérdőjel Austinban

HIRDETÉS
A Pirelli gumitesztje miatt nem sokat tudtak dolgozni a beállításokon a Forma-1-es Amerikai Nagydíj második szabadedzésén a csapatok, így Max Verstappen szerint a versenytempó a legnagyobb kérdőjel az austini hétvégére vonatkozóan.
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 21: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 21, 2022 in Austin, Texas. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

A holland versenyző a 7. helyen zárta a második szabadedzést pénteken, a csapatok azonban a másfélórás gyakorláson a Pirelli 2023-as gumijaival foglalatoskodtak, így az elért eredmények egyáltalán nem nevezhetők mérvadónak. Verstappen viszont azt mondja, az első edzésen megfelelően működött a Red Bull autója, így szerinte nem lesz probléma a teljesítménnyel a folytatásban.

„Az első edzés szerintem egészen jól ment, kipróbáltunk néhány dolgot az autóval, és már rögtön jó formában voltunk. Ez igazán pozitív volt” – mondta a kétszeres világbajnok. „Természetesen tudtuk, hogy a második edzés ezúttal más lesz, szóval a C1-es gumit kaptam meg, amit nemigen használunk itt. Nagyon kemény volt, és egy kicsit nehéz volt olvasni, de teljesítettük a programot.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire nehéz felvenni a ritmust a második szabadedzés kötött programja miatt, Verstappen így felelt: „Mindenkit ugyanúgy érint a dolog. Az első edzésről azért van némi információnk, és szerintem az autó eleve megfelelő tartományban volt.”

„Az autó elvileg rendben lesz, de majd meglátjuk szombaton, milyenek vagyunk egy körön. A versenytempó nagyobb kérdőjel, hiszen mindannyian lényegében kihagytuk a második edzést ebből a szempontból. De szerintem rendben lesz a dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!