Verstappen szerint az eltérő taktika nekik kedvezhet - F1VILÁG.HU

Verstappen szerint az eltérő taktika nekik kedvezhet

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nemcsak annak örül, hogy ezúttal eddig problémamentesen zajlott a hétvégéje, hanem annak is, hogy jobb eredményt értek el, mint várta.

Verstappen arra számított, hogy az időmérő edzésen a Mercedes lesz a mezőny élén, azonban Lewis Hamiltont sikerült megelőznie a kvalifikáción, így a brit előtt foglalhat majd helyet a rajtrácson.

A holland elmondta, nagyon örül, hogy az autó egész hétvégén versenyképesnek mutatkozott, és biztos benne, hogy ez a futamra sem változik majd.

„Nagyon elégedett vagyok a hétvége eddigi alakulásával” – nyilatkozta a holland. „Az autó nagyon jól működött, és tudjuk, hogy az időmérőn nincs meg a tempónk. A harmadik hely remek számunkra, és azt hiszem, a versenyen is jó munkát végezhetünk.”

A Red Bull a Ferraritól és a Mercedestől eltérő taktikát alkalmaz majd vasárnap, mivel ők a Q2-ben a hiperlágy gumikkal érték el legjobb köridejüket – így ezekkel az abroncsokkal kell majd rajtolniuk, míg legfőbb riválisaik az ultralágy keverékekkel kezdik meg a futamot.

„Azt hiszem, megvan a tempónk, hogy felvegyük a versenyt a Ferrarival és a Mercedesszel” – mondta a Red Bull pilótája. „Az, hogy a lágyabb gumikkal rajtolunk, előnyünkre válhat, mert elég csúszós a pálya – a futamon pedig versenyképesek leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!