Verstappen szerint fekszik majd a Red Bullnak a barcelonai pálya - F1VILÁG.HU

Verstappen szerint fekszik majd a Red Bullnak a barcelonai pálya

Győzelemmel ünnepelné meg 100. versenyét a Red Bullnál a hétvégi Spanyol Nagydíjon Max Verstappen. A holland pilóta szerint nagyon szoros küzdelem várható ezúttal is a Red Bull és a Mercedes között.

Verstappen jelenleg 8 pontos hátrányban van a bajnoki összetettben Lewis Hamiltonnal szemben, ám úgy érzi, Barcelonában ismét a győzelemért harcolhatnak majd.

„Szerintem jó pálya lehet ez nekünk, de arra számítok, hogy a Mercedes nagyon gyors lesz, szóval ismét szoros küzdelem vár ránk, és csak azon múlik majd, ki találja meg a legjobb beállítást” – mondta a holland versenyző.

 

„Tudjuk, hogy a tapadási szinteket tekintve a barcelonai egy normál pálya, ellentétben Portugáliával, szóval ismét láthatjuk majd az autók valós tempóját.”

„A barcelonai egy igazán jó pálya, és mindannyian nagyon jól ismerjük. Év elején voltam ott, egy GT-autót vezettünk édesapámmal, szóval jó lesz visszatérni.”

Verstappen hozzátette, nem dőlhetnek hátra, továbbra is nagyon keményen kell dolgozniuk, hogy tartani tudják a lépést legfőbb riválisukkal.

„Egy fejlesztési versenyben is benne vagyunk a Mercedesszel, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy fenntartjuk ezt a szintet a szezon hátralévő részére is, és minden hétvégén fejlődünk. Még ha győzünk is, rengeteg mindent lehet tanulni egy versenyhétvégéből, hiszen minden soha nem tökéletes, és minden tekintetben arra törekszünk, hogy harcban maradjunk.”

Verstappen egyébként hétvégén futja 100. F1-es versenyét a Red Bull Racing színeiben, a barcelonai pálya ráadásul azért is kedves számára, mert 2016-ban itt aratta első győzelmét a királykategóriában.

„Hogy őszinte legyek, gyorsan elszállt ez a 100 verseny a Red Bull-lal, nem is tudtam, hogy már ennyinél járunk!” – mondta a fiatal pilóta. „Elég öreg lehetek már!”

„Szeretek a csapat tagja lenni. A légkör nagyszerű, és rengeteg a motiváció és energia mindenki részéről. Nagyon jó a munkakapcsolatunk, de a pályán kívül is remekül kijövünk egymással, és jól érezzük magunkat.”

„Barcelona pedig mindig különleges emléket őriz számomra. Az ember első F1-es versenye igazán érzelemdús pillanat, főleg, hogy egyfajta sokk volt mindenki számára, mert akkor debütáltam a csapatnál.”

„Nem sokszor érzékenyülök el, de akkor közel voltam ahhoz, hogy belekönnyezzek, akárcsak édesapám. Ilyenkor az ember fejében bevillan, hogy hogyan is jutott el a Forma-1-ig. Nem volt könnyű, és az emberek azt gondolják, hogy amikor győzöl, az egyszerű, de nagyon keményen meg kell dolgozni érte.”

„Mint minden fiatal versenyző, rengeteg időt töltöttem távol az otthonomtól, versenyeztem Európában mindenhol, és amilyen keményen csak tudtam, dolgoztam. Természetesen nagy segítséget kaptam édesapámtól, aki remekül felkészített engem, de nincs garancia arra, hogy eljutsz a Forma-1-ig. Nekünk viszont családként mindig ez volt a célunk. Hirtelen, a győzelem után mindez bevillant, és hihetetlen nap volt.”

„Rengetegszer elmondtam már, hogy az első győzelmem sokkoló volt, senki sem számított rá, szóval soha nem fogom elfelejteni azt a napot. Hálás vagyok mindenkinek, aki dolgozott értem, és eljuthattam oda ennyire fiatalon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!