Verstappen szerint hiba volt az állórajt, ez okozta a tömegbalesetet - F1VILÁG.HU

Verstappen szerint hiba volt az állórajt, ez okozta a tömegbalesetet

Max Verstappen szerint a Forma-1-es versenyirányítás hibát követett el, amikor az Ausztrál Nagydíj utolsó két körére állórajttal engedte el a mezőnyt. Fernando Alonso is megszólalt a téma kapcsán.

Zűrösen ért véget a 2023-as Ausztrál Nagydíj, melynek záró szakaszában Kevin Magnussen balesete váltott ki láncreakciót. A Haas dán pilótája sérült jobb hátsó kerékkel parkolt le a pálya szélén, mire a versenyirányítás piros zászlóval szakította meg a futamot. Ezt követően a mezőny állórajttal vágott neki a nagydíj utolsó két körének, ami rögtön az első kanyarban káoszba csapott át.

A negyedik helyről rajtoló Carlos Sainz megpöckölte az előtte haladó Fernando Alonsót, megpörgetve az Aston Martint. Pár méterrel arrébb Pierre Gasly vágtázott keresztül a bukótéren, majd a pályára visszatérve eltalálta saját csapattársát, Esteban Ocont. Hátrébb Logan Sargeant fékezte el magát és öklelte fel Nyck de Vriest. Másodpercek alatt roncsteleppé vált a melbourne-i pálya, ami a futamgyőztes Verstappen szerint az FIA döntésének következménye.

 

„Eléggé egyértelmű. Nem értem, miért volt szükség a piros zászlóra. Szerintem a biztonsági autó mögött, gördülőrajttal indulva megúsztuk volna ezt az egészet, és normális befutónk lehetett volna. Saját maguknak okoztak problémát” – magyarázta Verstappen.

A végül harmadik helyen leintett Fernando Alonso magát a piros zászlós megszakítást sem érezte indokoltnak, ő azonban nem támadta meg az FIA döntését.

„Tudom, hogy az első egyenesben volt törmelék, de az autó a négyes kanyar belső oldalán parkolt, biztonságban. Az ilyen helyzetekre való a biztonsági autó. Lehet eltérő véleményünk, de ilyen esetekben kizárólag az FIA dönt, nekünk bennük kell bíznunk” – fogalmazott.

A téma a négy hét múlva esedékes Azerbajdzsáni Nagydíjon még egészen biztosan terítéken lesz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen szerint hiba volt az állórajt, ez okozta a tömegbalesetet
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!