Friss hírek

Verstappen szerint jó az autó, még csatázott is egyet Sainzcal a bahreini teszten

A világbajnoki címvédő Max Verstappen tesztelt csütörtökön a Red Bull 2022-es versenyautójával Bahreinben, a holland pilóta pedig saját bevallása szerint nagyon elégedett azzal a munkával, amit elvégeztek. Verstappen a tesztnap során még versenyzett is egy kicsit a ferraris Carlos Sainzcal!

Verstappen a 3. legjobb idővel zárta a pénteki napot: a holland 86 kört tett meg az 5,4 km hosszú versenypályán, és bár a piros zászlós megszakítások nem könnyítették meg a Red Bull programját, a tavalyi év legjobbja hasznos munkát tudott végezni.

„Azt gondolom, amennyire lehetett, jó munkát végeztünk, nagyon meleg volt, és volt néhány piros zászló is” – fogalmazott a holland. „Elég jó nap volt, sok kört meg tudtunk tenni az autóval. A versenyeken nem igazán fogjuk használni ezeket a gumikeverékeket, szóval nem túl reprezentatívak.”

Hirdetés
 

Verstappen a tesztnap során egy remek csatát is bemutatott a Ferrari spanyoljával, Carlos Sainzcal.

„Jó volt csatázni egy kicsit Carlosszal, azt hiszem, ő hosszú etapot teljesített több üzemanyaggal, én pedig egy rövidebb etapon voltam. Ahogy utolértem őt, elkezdte használni a DRS-t, szerintem ő is versenyezni akart! Az autó eddig igazán jó, de mindig vannak területek, amiket dolgoznunk kell.”

Videó: Így csatázott Verstappen és Sainz

A Red Bull vezető versenymérnöke, Guillauma Rocquelin hozzátette, tartottak tervezett szüneteket a nap során, hogy változtassanak az RB18-as versenygép beállításain.

„Több időt töltöttünk ma a garázsban, változtatgattunk az autón, és egy kicsit kockáztattunk is” – mondta a szakember. „Sokat tanultunk, rengeteg információt gyűjtöttünk. Elégedett vagyok azzal, amire jutottunk, szépen fejlődünk, és minden nagyon pozitív. Meglehetősen versenyképesek voltunk végül, pedig nem igazán erőlködtünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!