Verstappen szerint jó lesz a versenytempójuk a Ferrari ellen - F1VILÁG.HU

Verstappen szerint jó lesz a versenytempójuk a Ferrari ellen

HIRDETÉS
A Red Bull regnáló világbajnoka, Max Verstappen abban bízik, a versenytempó tekintetében közelebb lehetnek majd a Ferrarihoz a mai Spanyol Nagydíjon.
BARCELONA, SPAIN - MAY 21: Pole position qualifier Charles Leclerc of Monaco and Ferrari and Second placed qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing talk in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 21, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A holland pilóta alulmaradt Charles Leclerc-rel szemben a szombati időmérő edzésen, ebben pedig komoly szerepet játszhatott az, hogy a Q3-ban futott második mért körében autójának DRS-rendszere egész egyszerűen nem működött. Verstappen így be sem fejezte második gyorskörét, és végül be kellett érnie a 2. rajthellyel. A holland ugyanakkor nem tudja, hogy a probléma nélkül lett volna-e esélye legyőzni Leclerc-t a katalán ringen.

„Nehéz megmondani. Sokan javítottak második gyorskörükön, ami teljesen normális. De az én DRS-em nem nyílt ki. Persze úgy tűnt, veszítettem a motorerőből a légellenállás miatt. Kár érte. Hiszen legalább lehetőség kínálkozott volna arra, hogy megnézzük, mire vagyunk képesek” – magyarázta a Red Bull versenyzője.

„De azt gondolom, számunkra az egész időmérő, az egész hétvége egy kicsit nehezebben alakult, nem igazán tudtunk jó egyensúlyt találni az autóval. A Ferrari pedig hozott fejlesztéseket is, ami talán hozzásegítette őket a köridő javításához. Mi nem igazán hoztunk semmit, szóval egy kicsit nehezebb dolgunk volt. De majd meglátjuk vasárnap. Szerintem a hosszú etapjaink eléggé rendben vannak. Szóval remélhetőleg egy kicsit legalább közelebb lehetünk.”

Arra a kérdésre, hogy tudják-e már, mi okozta a DRS-problémát, illetve van-e megoldása a csapatnak, Verstappen így felelt: „Nos, az autó még csak most érkezett vissza hozzánk, szóval ki kell elemeznie a csapatnak. Rögtön nem is lehet megoldani a dolgokat, hiszen még csak hozzá sem lehet nyúlni az autóhoz.”

Mivel a barcelonai versenypályán meglehetősen hosszú út vezet a rajttól az első kanyarig, egy jó start kulcsfontosságú lehet. Verstappen szerint ugyanakkor az általános versenytempónak és a gumikezelésnek még nagyobb jelentősége lesz a mai versenyen.

„A rajt fontos lehet, másfelől viszont annyira talán nem is, mivel 2016-ban a 4. helyen autóztam a rajt után, és aztán persze jött a baleset. Tavaly például átvettem a vezetést a rajtnál, mégsem nyertem meg a futamot. Szóval egész egyszerűen jó tempóra van szükség a verseny során. És jó gumikezelésre ezen a pályán, ami nagyon keményen bánik a gumikkal a gyors kanyarokban” – mondta a világbajnoki címvédő.

„Természetesen, ha lehetőség kínálkozik, menni fogok érte. Ha nem, akkor pedig nem… Akkor besorakozom majd, és megpróbálok várni a lehetőségre, és remélem persze, hogy a csomagunk kellőképp versenyképes lesz ahhoz, hogy a győzelemért harcoljunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!