Friss hírek

Verstappen szerint jó lesz a versenytempójuk a Ferrari ellen

A Red Bull regnáló világbajnoka, Max Verstappen abban bízik, a versenytempó tekintetében közelebb lehetnek majd a Ferrarihoz a mai Spanyol Nagydíjon.

A holland pilóta alulmaradt Charles Leclerc-rel szemben a szombati időmérő edzésen, ebben pedig komoly szerepet játszhatott az, hogy a Q3-ban futott második mért körében autójának DRS-rendszere egész egyszerűen nem működött. Verstappen így be sem fejezte második gyorskörét, és végül be kellett érnie a 2. rajthellyel. A holland ugyanakkor nem tudja, hogy a probléma nélkül lett volna-e esélye legyőzni Leclerc-t a katalán ringen.

„Nehéz megmondani. Sokan javítottak második gyorskörükön, ami teljesen normális. De az én DRS-em nem nyílt ki. Persze úgy tűnt, veszítettem a motorerőből a légellenállás miatt. Kár érte. Hiszen legalább lehetőség kínálkozott volna arra, hogy megnézzük, mire vagyunk képesek” – magyarázta a Red Bull versenyzője.

Hirdetés
 

„De azt gondolom, számunkra az egész időmérő, az egész hétvége egy kicsit nehezebben alakult, nem igazán tudtunk jó egyensúlyt találni az autóval. A Ferrari pedig hozott fejlesztéseket is, ami talán hozzásegítette őket a köridő javításához. Mi nem igazán hoztunk semmit, szóval egy kicsit nehezebb dolgunk volt. De majd meglátjuk vasárnap. Szerintem a hosszú etapjaink eléggé rendben vannak. Szóval remélhetőleg egy kicsit legalább közelebb lehetünk.”

Arra a kérdésre, hogy tudják-e már, mi okozta a DRS-problémát, illetve van-e megoldása a csapatnak, Verstappen így felelt: „Nos, az autó még csak most érkezett vissza hozzánk, szóval ki kell elemeznie a csapatnak. Rögtön nem is lehet megoldani a dolgokat, hiszen még csak hozzá sem lehet nyúlni az autóhoz.”

Mivel a barcelonai versenypályán meglehetősen hosszú út vezet a rajttól az első kanyarig, egy jó start kulcsfontosságú lehet. Verstappen szerint ugyanakkor az általános versenytempónak és a gumikezelésnek még nagyobb jelentősége lesz a mai versenyen.

„A rajt fontos lehet, másfelől viszont annyira talán nem is, mivel 2016-ban a 4. helyen autóztam a rajt után, és aztán persze jött a baleset. Tavaly például átvettem a vezetést a rajtnál, mégsem nyertem meg a futamot. Szóval egész egyszerűen jó tempóra van szükség a verseny során. És jó gumikezelésre ezen a pályán, ami nagyon keményen bánik a gumikkal a gyors kanyarokban” – mondta a világbajnoki címvédő.

„Természetesen, ha lehetőség kínálkozik, menni fogok érte. Ha nem, akkor pedig nem… Akkor besorakozom majd, és megpróbálok várni a lehetőségre, és remélem persze, hogy a csomagunk kellőképp versenyképes lesz ahhoz, hogy a győzelemért harcoljunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!