Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Verstappen szerint lenyűgöző, amit Hamilton elért

A hatszoros világbajnok Lewis Hamiltont méltatta vasárnapi, portugáliai győzelme után a Red Bull ifjú titánja, Max Verstappen.

Hamilton Portimaóban F1-es pályafutása 92. győzelmét aratta, ezzel pedig új rekordot állított fel a száguldó cirkuszban, megelőzve a legendás Michael Schumachert.

A vasárnapi versenyen harmadikként befutó Verstappen szerint lenyűgöző az, amit Hamilton elért – sikerének pedig több oka is van.

„Lewis azt mondja, hogy tovább fogja nyomni, mert nagyon magasra akarja tenni a mércét, és így nekem nagyon keményen kell dolgoznom, hogy odaérjek” – mondta Verstappen.

„Hihetetlen eredmény ez, 92 győzelem, és kétlem, hogy meg fog itt állni… Szerintem jóval 100 fölé fog kerülni. Szerintem nyomni fogja, amíg én 40 éves nem leszek, vagy ilyesmi!”

Verstappen szerint Hamilton egyik fő erőssége a következetessége.

„Mindenki tudja, hogy gyors, de szerintem az is az egyik fő erőssége, hogy nagyon következetes, és nagyon ritkán hibázik. És szerintem ezért is érte el ilyen gyorsan ezt a számot. Igazán lenyűgöző.”

Az idei szezonban Max Verstappen bizonyul a Mercedes legfőbb ellenfelének a versenyeken, habár lehetőségei igencsak korlátozottak, a német istálló ugyanis akkora előnyben van a Red Bull-lal szemben.

„Egyszerűen el kell fogadni, hogy most ilyen helyzetben vagyunk, máskülönben nagyon frusztrálttá tud válni az ember. Szóval én így tettem.”

„Valahányszor megérkezek egy nagydíjra, próbálom a legtöbbet kihozni belőle. Ez jó motiváció. Megérkezem, és tudom élvezni, hogy második vagy harmadik vagyok, ha tudom, hogy a határokat feszegettem. A határokat feszegettem az autóval, és tudom, hogy a csapat is mindent megtett.”

„A srácok lenyűgöző munkát végeztek a bokszkiállásoknál ismét. Az ilyen dolgok motiválnak engem, és motiválják őket is. Végső soron persze mindenki imád győzni. Ezért vagyunk itt. De ha nem lehetséges, hát nem lehetséges…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!