Verstappen szerint nem meglepő, hogy Perez jobb volt nála Bakuban - F1VILÁG.HU

Verstappen szerint nem meglepő, hogy Perez jobb volt nála Bakuban

Mindössze 6 pont választja el egymástól a világbajnoki összetettben a Red Bull két versenyzőjét, Max Verstappent és Sergio Perezt, így egyre inkább úgy tűnik, hogy idén kettejük között zajlik majd a világbajnoki címért folyó küzdelem. A holland pilóta Miamiban beszélt arról, mi lehet az oka annak, hogy csapattársa ennyire remek formát tudott nyújtani a múlt hétvégi Azeri Nagydíjon.

Verstappen és Perez is egyaránt két-két versenyt nyert meg idén, utóbbi versenyző pedig igencsak jó formát mutatott Bakuban, miközben a világbajnoki címvédő bevallottan küszködött egy kicsit a Red Bull autójával. A holland pilóta a Miami Nagydíj helyszínén csütörtökön elárulta, ő alapvetően nem kedveli az utcai pályákat, miközben Perez rendre remekel ezeken – szóval nem meglepő az azeri szereplés sem.

„Előfordul, hogy bizonyos pályák jobban fekszenek az embernek egy kicsit” – fogalmazott a holland. „Checónak pedig a vezetési stílusa miatt, illetve amiatt, hogy szereti beállítani az autót, egy kicsit talán jobban fekszenek az utcai pályák.”

 

„Én személy szerint nem igazán élvezem az utcai pályákat. Szóval talán ebben is van valami. Én inkább a gyors kanyarokat preferálom, de ez van, van néhány utcai, és néhány szokványos pálya is a naptárban.”

Arra a kérdésre, hogy Miamiban várható-e újdonság az erőviszonyokat illetően, vagy ezúttal is kettejük között zajlik a küzdelem, Verstappen így felelt: „Még nagyon korai szakaszában járunk a szezonnak – amit tudunk, hogy nagyon gyors autónk van. Szóval mondhatni normális, hogy köztünk zajlik a küzdelem, nem igaz? Jelenleg. Szóval nincs semmi új ezen a téren. A kettőnk közötti kapcsolat pedig jó. Azt gondolom, mindketten arra akarunk fókuszálni, hogy jobbá és gyorsabbá tegyük az autót, és a többiek előtt maradjunk. Ez a fő cél.”

A Red Bull nemrég több évvel meghosszabbította főtervezője, Adrian Newey szerződését. A holland pilóta azt mondja, a döntés rá nincs hatással, hiszen eleve 2028-ig köti kontraktus az istállóhoz, ám természetesen örül annak, hogy marad a stabilitás a Milton Keynes-i csapatnál.

„Nos, 2028-ig semmi sem lesz hatással rám, mivel szerződésem van – de igen, természetesen nagyon örülök, hogy Adrian marad” – mondta a kétszeres világbajnok. „De ez igaz a csapat minden tagjára. Ha jól teljesít egy istálló, össze akarja tartani a bagázst. És természetesen ez is egy célja a csapatnak a jövőre nézve.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen szerint nem meglepő, hogy Perez jobb volt nála Bakuban
Ferrari: Megvolt a tempónk a pole-hoz, így akár nyerhettünk is volna Monacóban
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!