Friss hírek

Verstappen szerint nem sokat számít, hogy Hamilton tapasztaltabb a bajnoki csatákban

A Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen azt mondja, szerinte nem nyom sokat a latba az, hogy ő még csak először harcolhat a világbajnoki címért, miközben riválisa, Lewis Hamilton már nyolcadik bajnoki trófeáját nyerheti meg.

Verstappen 8 pontos előnnyel érkezett meg a Szaúd-Arábiai Nagydíj helyszínére, és miközben Lewis Hamilton azt mondja, teljesen higgadtan várja a hajrát, hiszen már bőven volt tapasztalata bajnoki küzdelmekben, a Red Bull holland pilótája szerint ez nem jelent olyan nagy különbséget.

„Nos, úgy gondolom, természetes, hogy ha pályafutásod ezen szakaszában jársz, akkor felkészültebb vagy, mint az első vagy második évedben, amikor Lewis is első vb-címéért harcolt. Ez egy természetes fejlődés, teljesen szokványos” – mondta Verstappen csütörtökön.

Hirdetés
 

„Én is sokkal felkészültebbnek és tapasztaltabbnak érzem magam, mint amikor megérkeztem a Forma-1-be. Szóval nem gondolom, hogy ez nagy különbséget jelent, máskülönben már megmutatkozott volna a szezon során.”

„Versenyzőként az ember mindig fejlődik, még 30, 35 vagy 40 évesen is. A tapasztalat révén. Természetes, hogy gyorsabbá válik, de talán jobban meg is érted, hogyan birkózz meg bizonyos helyzetekkel, vagy jobban fel tudsz készülni. De ezek teljesen normális dolgok.”

Arra a kérdésre, hogy a Hamiltonnal való idei küzdelemnek köszönhetően jobb versenyzővé vált-e, Verstappen így felelt: „Nem feltétlenül gondolom azt, hogy erősebb versenyző lettem. Úgy értem, már tavaly is az volt az érzésem, hogy nagyon jó szezonom volt. De én mindig magamra fókuszálok, arra, hogy mit csinálhatnék jobban, és minden egyes idény során tanul az ember bizonyos dolgokat ezzel kapcsolatban.”

„Azt gondolom, eddig ez remekül működött. Elég következetes tudtam lenni, és alapvetően elégedett vagyok a teljesítményemmel. De teljesen soha nem leszek elégedett. Még ha meg is nyerek egy versenyt, akkor is keresem azokat a dolgokat, amikben jobb lehetnék.”

„Viszont az, hogy Lewis ellen harcolok, alapvetően jó a sportágnak. Egy fiatal srác versenyez egy többszörös világbajnok ellen. Szerintem ez izgalmas.”

„De számomra végső soron nem számít, hogy egy korombelivel csatázom-e, vagy egy világbajnokkal. Mindkét korosztályból vannak nagyszerű versenyzők. Valakinek egy kicsivel több szerencséje van, hosszabb ideig ülhet jó autóban, de ez még nem vesz el semmit abból, hogy nagyszerű versenyzők.”

„Mindig próbáljuk legyőzni egymást, de azt gondolom, eddig igazán remek volt az idei szezon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!