Verstappen szerint nem volt reális esélye a győzelemre

Fotó: Singapore GP Media
Max Verstappen, Red Bull Racing and Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 in the Press Conference at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Race, Marina Bay Circuit, Singapore, Sunday 16 September 2018.

A hétvégi problémák ellenére kiválóan szerepelt a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon Max Verstappen. A holland a 2. helyen ért célba, és bár egyszer bepróbálkozott Lewis Hamilton ellen, elmondása szerint nem volt esélye a győzelemre.

Verstappen a 2. helyről startolt az éjszakai versenyen, ám a rajtnál Sebastian Vettel mögé került.

A Red Bull végül remekül taktikázott, és a bokszkiállások alkalmával sikerült megelőzni a Ferrarit, Verstappen pedig végül a célig megőrizte a 2. helyet.

„A legtöbbet hoztuk ki ebből a versenyből, a 2. helynél jobb eredményt nem tudtunk volna elérni” – mondta Verstappen.

A stratégiánk nagyon jó volt. A bokszkiállásunk nagyon fontos volt a verseny végkimenetele szempontjából. Tudtam, hogy a 2. hely meglehet, ha minden jól alakult. A kerékcserénél volt némi problémánk, nem sikerült jól elindulnom, mert a motor nem volt az igazi, de amikor visszaértem a pálya, közvetlenül Sebastian mellett voltam. Szoros volt, de hála az égnek összejött.”

„Nagyszerű volt a taktikánk, és ahogy mondtam, a 2. hely volt a maximum. Csak egy aprócska esélyem volt arra, hogy elkapjam Lewist, amikor őt feltartották a lekörözöttek.”

„Ez az eredmény biztató az utolsó hat verseny előtt. Habár komoly gondjaink voltak, sikerült megszerezni a 2. helyet. A következő versenyek közül Mexikóban nagyon jók lehetünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!