Friss hírek

Verstappen szerint nemigen volt esélye a pole-ra a Hungaroringen

A Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen szerint nem volt esélyük arra, hogy megszerezzék a rajtelsőséget a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén.

A holland versenyző a két Mercedes mögött csak a 3. helyen zárt a kvalifikáción, elmondása szerint azonban gyorskörei nem voltak ideálisak, a Q3-ban ugyanis versenyautója nem úgy működött, ahogy kellett volna.

„Eddig egész hétvégén egy kicsit le voltunk maradva, így volt ez az időmérőn is” – mondta a holland versenyző. „A Q3-as körömben egy kicsit hátrébb léptem a Q2-höz képest, valamiért nem volt olyan jó a tapadás. Nem tudom, hogy a pályával, vagy a gumival van-e összefüggésben, de az egyensúly mindenhol rossz volt, és itt a kanyarok gyorsan követik egymást, ha tehát nem érzed jól magad az egyikben, a következő sem lesz jó.”

„Veszítettem egy kis időt az utolsó gyorskörben is, de nem gondolom, hogy egy gyorsabb kivezető körrel, és egy kicsit jobb egyensúllyal megszerezhettük volna a pole-t.”

„Nem a 3. helyen akarunk lenni, és nem is vagyunk elégedettek vele, de ott vagyunk még azért, Checo is ott van mellettem, szóval meglátjuk, mit tehetünk a versenyen.”

Míg a Mercedesek a közepes keverékű gumikkal vágnak neki a versenynek vasárnap, addig Verstappen és Sergio Perez a lágyakkal rajtol. Ez mindenképp előnyükre válhat majd a futam rajtjánál.

„Az is kiderül majd, hogy jó stratégia lesz-e a lágyakkal rajtolni, mivel nagy lesz a forróság. A lágyabb keverék nem bírja majd olyan sokáig, mint a közepes, de talán segíteni fog bennünket a rajtnál. A start itt nagyon fontos, szóval megpróbálunk jól elrajtolni, és a legtöbbet kihozni a versenyből.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!