Verstappen szerint nemigen volt esélye a pole-ra a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Verstappen szerint nemigen volt esélye a pole-ra a Hungaroringen

HIRDETÉS
A Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen szerint nem volt esélyük arra, hogy megszerezzék a rajtelsőséget a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén.
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 31: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 31, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A holland versenyző a két Mercedes mögött csak a 3. helyen zárt a kvalifikáción, elmondása szerint azonban gyorskörei nem voltak ideálisak, a Q3-ban ugyanis versenyautója nem úgy működött, ahogy kellett volna.

„Eddig egész hétvégén egy kicsit le voltunk maradva, így volt ez az időmérőn is” – mondta a holland versenyző. „A Q3-as körömben egy kicsit hátrébb léptem a Q2-höz képest, valamiért nem volt olyan jó a tapadás. Nem tudom, hogy a pályával, vagy a gumival van-e összefüggésben, de az egyensúly mindenhol rossz volt, és itt a kanyarok gyorsan követik egymást, ha tehát nem érzed jól magad az egyikben, a következő sem lesz jó.”

„Veszítettem egy kis időt az utolsó gyorskörben is, de nem gondolom, hogy egy gyorsabb kivezető körrel, és egy kicsit jobb egyensúllyal megszerezhettük volna a pole-t.”

„Nem a 3. helyen akarunk lenni, és nem is vagyunk elégedettek vele, de ott vagyunk még azért, Checo is ott van mellettem, szóval meglátjuk, mit tehetünk a versenyen.”

Míg a Mercedesek a közepes keverékű gumikkal vágnak neki a versenynek vasárnap, addig Verstappen és Sergio Perez a lágyakkal rajtol. Ez mindenképp előnyükre válhat majd a futam rajtjánál.

„Az is kiderül majd, hogy jó stratégia lesz-e a lágyakkal rajtolni, mivel nagy lesz a forróság. A lágyabb keverék nem bírja majd olyan sokáig, mint a közepes, de talán segíteni fog bennünket a rajtnál. A start itt nagyon fontos, szóval megpróbálunk jól elrajtolni, és a legtöbbet kihozni a versenyből.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen szerint nemigen volt esélye a pole-ra a Hungaroringen
Sainz Alonsót kritizálja, Leclerc-től elnézést kér
Leclerc szerint Sainz átlépte a határt a sprintfutamon
Norris csalódott a hiba miatt, ráadásul a McLaren tempója sem volt jó
Hamilton nagyon örül, de nehezebb folytatásra számít
Verstappen: Az első pár kör elég hektikus volt!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!