Verstappen: Szerintem versenyképesek leszünk - F1VILÁG.HU

Verstappen: Szerintem versenyképesek leszünk

Szolid magabiztossággal értékelte az Ausztrál Nagydíj pénteki napját Max Verstappen, aki szerint a csúszós melbourne-i aszfalton a gumikezelés ismét kulcsfontosságú lesz.

Eseménydús pénteki napon van túl a Forma-1-es mezőny Ausztráliában, ahol az első szabadedzésen a GPS-rendszer meghibásodása miatt piros zászlós megszakítást is elrendeltek, a másodikon pedig az eső kavarta meg a csapatok menetrendjét. Max Verstappen rádióbeszélgetései jól tükrözték a helyzet kaotikusságát, a holland pilóta több alkalommal az elégedetlenségét fejezte ki a történtek kapcsán.

Mindezek ellenére egy 1:18,790-es idővel, a nap legjobb körével zárt Verstappen, aki szerint Ausztráliában a gumikezelésre ismét nagy figyelem hárul majd.

„Egyszerűen kevés volt a tapadás odakint. Az aszfalt nagyon csúszós. Már tavaly is az volt, így nagyon nehéz a gumikkal bánni. Különösen a bokszból kihajtva nehéz jó tempót diktálni. Aztán ott voltak a piros zászlós megszakítások, amelyek miatt nem sikerült igazán jó ritmust felvenni. Át fogjuk nézni az adatokat, hogy kiderüljön, holnapra milyen beállításokon kell változtatnunk. Szerintem versenyképes lesz az autó.”

A technikai fennakadások és az időjárás miatt Verstappen csak egészen kevés időt tudott zavartalanul a pályán tölteni, így egyelőre kérdéses számukra a Red Bull gumikezelése.

„Szerintem rendben lesz, de nehéz megmondani. Egyszer sem sikerült olyan tartományba kerülnünk, ahol azt éreztem, hogy jól bánunk a gumikkal. Ez a terület még némi tanulmányozást kíván, de minden bizonnyal rendben leszünk.”

A kétszeres világbajnok szerint időjárás szempontjából a mezőny már túl van a nehezén, ugyanis a péntek délutáni esőzést követően száraz hétvégére számítanak a csapatok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Szerintem versenyképesek leszünk
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin
Gasly gratulál Oconnak, de csalódott a saját versenye miatt
Stroll: Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek…

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!