Friss hírek

Verstappen: Szomorú vagyok, de hihetetlenül büszke is!

Rendkívül büszke a Red Bull csapatára a hétvégi Amerikai Nagydíjon elvégzett kemény munkáért Max Verstappen. Az energiaital-gyárosok gyászoltak Austinban, de az újabb győzelemnek köszönhetően a konstruktőri világbajnoki címet is bebiztosították.

Verstappen a 2. helyről vágott neki a texasi versenynek, ám már a rajtnál el tudott menni a pole-ból induló Carlos Sainz mellett, és óriási léptekkel haladt idei 13. győzelme felé. Egy balul sikerült bokszkiállás azonban keresztülhúzta számításait, így remek előzéseket bemutatva kellett visszaküzdenie magát az élre. A kétszeres világbajnok a verseny után csapatát méltatta, a Red Bull legénységének ugyanis Dietrich Mateschitz tulajdonos halála után kellett bizonyítania vasárnap. Verstappen azt mondja, a hosszú betegség következtében elhunyt üzletember is büszke lenne az F1-es istállóra.

„Nyilvánvalóan ez egy nagyon nehéz hétvége volt számunkra, és nagyon meg akartuk nyerni. Minden nagyszerűnek is tűnt, de az utolsó kiállásnál az a 11 másodperces kiállás nem volt a legjobb…” – mondta a holland versenyző. „A mezőny elég szoros volt a biztonságos időszakok miatt. Szóval fel kellett zárkóznunk.”

Hirdetés
 

„Kezdetben jó csatát vívtam Charles-lal, és amint előre kerültem, úgy éreztem, hogy a gumikat tönkretettem egy kicsit, szóval az első néhány körben nem tudtam úgy zárkózni Lewisra, ahogy szerettem volna. De amint összekapták magukat a gumik, lépésről lépésre közelebb tudtam kerülni. És aztán a 12-es kanyarban bevállaltam az előzést. Kemény néhány kör volt, mire le tudtam rázni őt DRS-távolságon kívülre.”

„Láthattuk, hogy amikor Charles-t megelőztem, ő is néhány körig ott tudott maradni DRS-távolságon belül. Ez nem könnyítette meg a dolgunkat, de természetesen rendkívül örülök annak, hogy ezen a nehéz hétvégén győzni tudtunk.”

Verstappen szerint Mateschitz is örömmel figyelte volna, ahogy megnyerik Austinban az újabb bajnoki címet.

„Szerintem ez egy olyan verseny volt, amit ő is szívesen nézett volna. Természetesen szomorú vagyok, de hihetetlenül büszke is az egész csapatra, és arra, ahogy egész hétvégén dolgoztak. Eltekintve a bokszkiállástól, ahol a kerékpisztollyal volt probléma – ilyen dolgok előfordulnak. De egyben tartottuk a dolgokat, és megnyertük a konstruktőri trófeát is. Nagyon büszke vagyok mindenkire. Azokra az emberekre is, akik nem utaznak velünk a pályákra, hanem a gyárban dolgoznak – elképesztő erőfeszítéseket tettek az idei autóba. Nagyon büszke vagyok mindenkire, hogy összejött a bajnoki cím.”

Arra a kérdésre, hogy a félresikerült kerékcsere során mi járt a fejében, Verstappen így felelt: „Sok csúnya szó! Nagyon dühös voltam! De amint az ember kikapcsolja a bokszutcai limitert, le kell szegnie a fejét. De nem könnyítette meg a dolgot. Ezen a pályán viszont szerencsére lenyűgöző versenyezni. Nem olyan, mint más pályákon, ahol egy ilyennel vége is a fuamodnak. Ez egy igazi versenypálya, ahol lehet előzni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Szomorú vagyok, de hihetetlenül büszke is!
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher
Schumacherrel egy abu dhabi hotel előcsarnokában közölték kirúgását
A McLaren csak 5. lett idén, Norris azonban nem panaszkodik

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!