Verstappen: Szomorú vagyok, de hihetetlenül büszke is! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Szomorú vagyok, de hihetetlenül büszke is!

HIRDETÉS
Rendkívül büszke a Red Bull csapatára a hétvégi Amerikai Nagydíjon elvégzett kemény munkáért Max Verstappen. Az energiaital-gyárosok gyászoltak Austinban, de az újabb győzelemnek köszönhetően a konstruktőri világbajnoki címet is bebiztosították.
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 23: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing, Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko stand in tribute to the late Dietrich Mateschitz on the grid during the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 23, 2022 in Austin, Texas. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Verstappen a 2. helyről vágott neki a texasi versenynek, ám már a rajtnál el tudott menni a pole-ból induló Carlos Sainz mellett, és óriási léptekkel haladt idei 13. győzelme felé. Egy balul sikerült bokszkiállás azonban keresztülhúzta számításait, így remek előzéseket bemutatva kellett visszaküzdenie magát az élre. A kétszeres világbajnok a verseny után csapatát méltatta, a Red Bull legénységének ugyanis Dietrich Mateschitz tulajdonos halála után kellett bizonyítania vasárnap. Verstappen azt mondja, a hosszú betegség következtében elhunyt üzletember is büszke lenne az F1-es istállóra.

„Nyilvánvalóan ez egy nagyon nehéz hétvége volt számunkra, és nagyon meg akartuk nyerni. Minden nagyszerűnek is tűnt, de az utolsó kiállásnál az a 11 másodperces kiállás nem volt a legjobb…” – mondta a holland versenyző. „A mezőny elég szoros volt a biztonságos időszakok miatt. Szóval fel kellett zárkóznunk.”

„Kezdetben jó csatát vívtam Charles-lal, és amint előre kerültem, úgy éreztem, hogy a gumikat tönkretettem egy kicsit, szóval az első néhány körben nem tudtam úgy zárkózni Lewisra, ahogy szerettem volna. De amint összekapták magukat a gumik, lépésről lépésre közelebb tudtam kerülni. És aztán a 12-es kanyarban bevállaltam az előzést. Kemény néhány kör volt, mire le tudtam rázni őt DRS-távolságon kívülre.”

„Láthattuk, hogy amikor Charles-t megelőztem, ő is néhány körig ott tudott maradni DRS-távolságon belül. Ez nem könnyítette meg a dolgunkat, de természetesen rendkívül örülök annak, hogy ezen a nehéz hétvégén győzni tudtunk.”

Verstappen szerint Mateschitz is örömmel figyelte volna, ahogy megnyerik Austinban az újabb bajnoki címet.

„Szerintem ez egy olyan verseny volt, amit ő is szívesen nézett volna. Természetesen szomorú vagyok, de hihetetlenül büszke is az egész csapatra, és arra, ahogy egész hétvégén dolgoztak. Eltekintve a bokszkiállástól, ahol a kerékpisztollyal volt probléma – ilyen dolgok előfordulnak. De egyben tartottuk a dolgokat, és megnyertük a konstruktőri trófeát is. Nagyon büszke vagyok mindenkire. Azokra az emberekre is, akik nem utaznak velünk a pályákra, hanem a gyárban dolgoznak – elképesztő erőfeszítéseket tettek az idei autóba. Nagyon büszke vagyok mindenkire, hogy összejött a bajnoki cím.”

Arra a kérdésre, hogy a félresikerült kerékcsere során mi járt a fejében, Verstappen így felelt: „Sok csúnya szó! Nagyon dühös voltam! De amint az ember kikapcsolja a bokszutcai limitert, le kell szegnie a fejét. De nem könnyítette meg a dolgot. Ezen a pályán viszont szerencsére lenyűgöző versenyezni. Nem olyan, mint más pályákon, ahol egy ilyennel vége is a fuamodnak. Ez egy igazi versenypálya, ahol lehet előzni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!