Verstappen: Szoros lesz, de jó a versenytempónk - F1VILÁG.HU

Verstappen: Szoros lesz, de jó a versenytempónk

Szoros versenyt vár ma délután, Zandvoortban a Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen, aki a pénteki küszködés után szombaton nagy csatában szerezte meg a rajtelsőséget a Holland Nagydíjon.

Verstappen idei negyedik pole pozícióját gyűjtötte be, miután 21 ezredmásodperccel legyőzte a Ferrari monacói titánját, Charles Leclerc-t. A Red Bull az egy héttel ezelőtti Belga Nagydíjon gyakorlatilag agyonverte a mezőnyt, a zandvoorti hétvége azonban egy kicsit döcögősebben indult számukra. Verstappenék viszont rengeteg változtatást elvégeztek az autón szombatra, ez pedig meghozta a gyümölcsét.

„Azt gondolom, egy nagyon komplett versenyautónk van. Ugyanakkor látszik, milyen gyorsan változnak a dolgok, hiszen Spában domináltunk. Itt kezdetben egy kicsit nehéznek tűnt a helyzet, most pedig egy nagyon szoros időmérőt futottunk” – magyarázta a vb-címvédő. „Szóval egyértelműen látszik a nagy leszorítóerejű pályákon, hogy egy kicsit jobban küszködünk azzal, hogy a legtöbbet hozzuk ki az autóból – ha lehet így fogalmazni.”

„De attól még gyors az autónk, ráadásul a múlt éjjel a gyárban, illetve itt a pályán helyes döntéseket hoztunk a versenygéppel kapcsolatban, hogy gyorsabbá tegyük azt.”

A világbajnoki pontversenyt 93 pontos előnnyel vezető holland azt mondja, elég komoly változtatásokat hajtottak végre az RB18-ason a pénteki küszködés után.

„Mivel el kellett sietnünk az autót a második edzésen, bizonyos dolgok nem úgy működtek a beállítások tekintetében, ahogy vártuk, ez pedig nem segített” – magyarázta. „Ezért sem volt túlzottan reprezentatív a második szabadedzés. És aztán néhány dolgon finomítanunk is kellett. Este, illetve éjszaka. De a legtöbb változtatást este hajtottuk végre.”

Verstappen azt mondja, nemcsak az időmérő, de a mai verseny is szoros küzdelmet hoz majd.

„Szerintem szoros lesz, de alapvetően a legtöbb versenyen idén ez volt a helyzet. Szóval várom már, és remélem, hogy jó futamunk lehet. Szombat reggel futottam egy hosszú etapot, ami jónak tűnt, szóval elégedett voltam az autóval. Vasárnapra pedig azt hiszem, van egy extra új garnitúra gumink. Nem tudom, hogyan állunk a Ferrarihoz képest, de ez ad nekünk pár lehetőséget a versenyre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!