Friss hírek

Verstappen: Szükségünk volt már egy jó eredményre

Vasárnapi győzelmének köszönhetően 3 pontra csökkentette hátrányát a világbajnoki összetettben Max Verstappen. A holland nem így szeretett volna nyerni, de örül, mert a Red Bull autója egész hétvégén versenyképes volt.

Mivel az esős körülmények közepette nem tudott érdemi versenyt futni Spa-Francorchamps-ban a Forma-1 mezőnye, a futam után fél pontokat osztottak. Mindez azt jelentette, hogy Max Verstappen 25 helyett 12,5 pontot kapott győzelméért, így hiába végzett két pozícióval előrébb, mint Lewis Hamilton, az összetettben nem tudta visszaszerezni a vezetést a címvédőtől.

Verstappen azt mondja, bár nem így szeretett volna nyerni, természetesen örül, hiszen nehéz időszakon vannak túl.

„Volt két versenyünk, ahol nem igazán jött össze a pontszerzés, szóval szükségünk volt már egy tisztességes eredményre” – mondta a holland versenyző.

„Ismételni tudom csak magam, az ember nem így akar jó eredményt elérni, de attól még egész hétvégén versenyképesek voltunk, ez pedig nagyon fontos egy olyan pályán, mint ez, ahol ilyen hosszú egyenesek vannak.”

„Most pedig Zandvoort felé vesszük az irányt, mely mindenki számára egy új helyszín lesz. Szóval vannak kérdőjelek azzal kapcsolatban, hogy ki hogyan fog teljesíteni, és talán lesz néhány meglepetés is, de várom már.”

Verstappen hozzátette, arra kell fókuszálniuk, hogy a soron következő versenyeken is a legtöbbet hozzák ki magukból.

„Tovább kell nyomnunk, meg kell próbálnunk visszaszerezni a vezetést az összetettben. Meggyőződésem, hogy jó autónk van, és sok van még hátra, szóval egyszerűen csak meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle a szezon hátralévő részében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!