Verstappen tagadja, hogy bántalmazta mára F1-es bajnokká vált fiát - F1VILÁG.HU

Verstappen tagadja, hogy bántalmazta mára F1-es bajnokká vált fiát

A korábbi Forma-1-es versenyző, Jos Verstappen tagadta azokat az állításokat, melyek szerint korábban bántalmazta fiát, Maxot, hogy így hozza ki belőle a legtöbbet a száguldó cirkuszhoz vezető úton.

Arról számos történetet hallottunk már, hogy az ifjú Verstappennel annak idején milyen keményen bánt az édesapja, Jos, aki annak idején maga is a Forma-1-ben versenyzett, és 7 csapat színeiben összesen 107 versenyen állt rajthoz. Egy alkalommal például nemes egyszerűséggel otthagyta őt egy olasz benzinkúton, miután a kis Max kiesett egy gokartversenyen.

Verstappen még második világbajnoki cím megnyerése után beszélt arról egy interjúban, szeretne majd ő is gyerekeket, de nem úgy fogja felnevelni őket, ahogy édesapja őt.

 

„Egyértelműen szeretnék gyerekeket, ha pedig versenyezni akarnak majd, az is rendben lesz” – mondta Verstappen a holland De Limburger című lapnak. „Azt hiszem, másképp fogom majd csinálni, mint ahogy az én apám bánt velem. Momentán nem tudom azt elképzelni.”

„Persze könnyen beszélek, mert nincsenek gyerekeim. Talán teljesen másképp fogok majd gondolkodni, ha eljön ennek az ideje. De az apám szenvedélye nagyon messzire ment. Mindent értem csinált. Tuningolta a motorjaimat, felkészítette a gokartjaimat. Én nem tudom elképzelni, hogy ezt csináljam. Bárhogy is lesz, nem fogom versenyzésre kényszeríteni a gyerekeimet. Maguknak kell akarniuk.”

Egyesek szerint az idősebb Verstappen már-már bántalmazta fiát annak érdekében, hogy kihozza belőle a legtöbbet, az 51 éves ex-versenyző azonban határozottan tagadja ezt, bár azt elismeri, keményen bánt Maxszal.

„Vannak, akik azt mondják, rossz apa vagyok, mert bántalmaztam a gyerekemet. Soha nem bántottam őt” – idézi a hollandot az Expressen című svéd lap. „Felneveltem őt, keményen bántam vele. Ez volt a tervem. Sokan el sem tudják képzelni, mibe kerül eljutni a sport abszolút csúcsára.”

A Red Bull kiscsapatát, az AlphaTaurit irányító Franz Tost elárulta, az ifjú Verstappen „szenzációs képzést” kapott fiatal éveiben.

„Ez az egész a szüleivel kezdődött, akik mindketten versenyeztek, és nagyon fiatalon gokartba ültették Maxot” – mondta. „Édesapja, Jos mindent részletesen előkészített Maxnak, viszont Maxnak kellett alkalmaznia a dolgokat. Most megvan benne minden, amire egy bajnoknak szüksége van.”

„Akárcsak Fangiónak, Sennának, Prostnak, Schumachernek, Vettelnek vagy Hamiltonnak – őket mind így faragták. Szuper tehetségük mellett teljes hangsúlyt helyeztek a sportágukra és az önérvényesítésre. Ebbe beletartozik az is, hogy bosszantják a saját csapatukat. Azt a versenyzőt el is felejtheted, aki soha nem panaszkodik!” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen tagadja, hogy bántalmazta mára F1-es bajnokká vált fiát
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!