Verstappen: Talán taktikázhattunk volna jobban a gumikkal... - F1VILÁG.HU

Verstappen: Talán taktikázhattunk volna jobban a gumikkal…

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen szerint nem kizárt, hogy csapatával végezhettek volna jobb munkát a stratégiát illetően a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon, így a soron következő versenyre alaposan ki kell elemezniük a történteket.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 28: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda on track during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 28, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Bár abszolút esélyesként, a pole pozícióból vágott neki a szezon első versenyének, Verstappen végül alulmaradt Leiws Hamiltonnal szemben.

A Mercedes ugyanis egy agresszív stratégiai húzással a Red Bull elé került a versenyen, és bár Verstappenék próbáltak reagálni, valójában hátrányt jelentett számukra az, hogy nem volt ugyananyi elérhető gumiszettjük, mint riválisuknak.

Miközben a Mercedesnél két garnitúra új kemény keverékű gumi állt rendelkezésére, Verstappennek mindössze egy új szettje volt – miután az edzésen felhasználtak egy extra garnitúrát.

A vasárnapi verseny után Verstappen elárulta, meg kell vizsgálniuk, hogy végezhettek-e volna jobb munkát ezen a téren.

„Azt gondolom, stratégiai szempontból talán ki kell elemeznünk, mit csinálhattunk volna jobban” – mondta a holland versenyző. „Emellett pedig nem voltak olyan gumijaink, mint nekik.”

„Nem igazán volt túl sok rugalmasság a stratégiánkban. Szóval talán van ezen a téren is valami, amit jobban csinálhattunk volna az edzéseken a gumik kiválasztását tekintve.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint nem a taktika miatt buktál el a versenyt – a szakember szerint a Mercedes autója sokkal gyorsabb volt a versenyen, mint az időmérőn.

„A Mercedes tempója nagyon erős volt a futam elején, és nem tudtunk ellépni, nem tudtunk előnyt kiautózni. A gumik degradációja náluk igazán lenyűgöző volt” – mondta a szakember.

„Max nem tudott 2 másodpercnél nagyobb előnyt kiautózni Lewisszal szemben. Nyilván korábban kiálltak, hogy alávágjanak, így odaadtuk a pályapozíciót. És aztán bebetonoztuk a kétkiállásos stratégiánkat.”

Hirdetés

„Ők az utolsó kiállásnál is korábban álltak ki. Mi 10 körrel tovább kint maradtunk, szóval jobb állapotban voltak a gumijaink az utolsó etapra, de Lewisban sajnos épp volt még annyi, hogy kitartson.”

„Nyilván nehéz így elveszíteni egy versenyt, de rengeteg pozitívumot vihetünk magunkkal erről a hétvégéről.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!