Verstappen: Talán taktikázhattunk volna jobban a gumikkal... - F1VILÁG.HU

Verstappen: Talán taktikázhattunk volna jobban a gumikkal…

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen szerint nem kizárt, hogy csapatával végezhettek volna jobb munkát a stratégiát illetően a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon, így a soron következő versenyre alaposan ki kell elemezniük a történteket.

Bár abszolút esélyesként, a pole pozícióból vágott neki a szezon első versenyének, Verstappen végül alulmaradt Leiws Hamiltonnal szemben.

A Mercedes ugyanis egy agresszív stratégiai húzással a Red Bull elé került a versenyen, és bár Verstappenék próbáltak reagálni, valójában hátrányt jelentett számukra az, hogy nem volt ugyananyi elérhető gumiszettjük, mint riválisuknak.

Miközben a Mercedesnél két garnitúra új kemény keverékű gumi állt rendelkezésére, Verstappennek mindössze egy új szettje volt – miután az edzésen felhasználtak egy extra garnitúrát.

A vasárnapi verseny után Verstappen elárulta, meg kell vizsgálniuk, hogy végezhettek-e volna jobb munkát ezen a téren.

„Azt gondolom, stratégiai szempontból talán ki kell elemeznünk, mit csinálhattunk volna jobban” – mondta a holland versenyző. „Emellett pedig nem voltak olyan gumijaink, mint nekik.”

„Nem igazán volt túl sok rugalmasság a stratégiánkban. Szóval talán van ezen a téren is valami, amit jobban csinálhattunk volna az edzéseken a gumik kiválasztását tekintve.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint nem a taktika miatt buktál el a versenyt – a szakember szerint a Mercedes autója sokkal gyorsabb volt a versenyen, mint az időmérőn.

„A Mercedes tempója nagyon erős volt a futam elején, és nem tudtunk ellépni, nem tudtunk előnyt kiautózni. A gumik degradációja náluk igazán lenyűgöző volt” – mondta a szakember.

„Max nem tudott 2 másodpercnél nagyobb előnyt kiautózni Lewisszal szemben. Nyilván korábban kiálltak, hogy alávágjanak, így odaadtuk a pályapozíciót. És aztán bebetonoztuk a kétkiállásos stratégiánkat.”

„Ők az utolsó kiállásnál is korábban álltak ki. Mi 10 körrel tovább kint maradtunk, szóval jobb állapotban voltak a gumijaink az utolsó etapra, de Lewisban sajnos épp volt még annyi, hogy kitartson.”

„Nyilván nehéz így elveszíteni egy versenyt, de rengeteg pozitívumot vihetünk magunkkal erről a hétvégéről.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Talán taktikázhattunk volna jobban a gumikkal…
Óriási a Red Bull fölénye, de Verstappen élvezi
Leclerc: Nehéz elképzelni, hogy tudunk ennél rosszabbak lenni…
Russell a fél mezőnyön átverekedte magát az új Mercedesszel
Így áll az F1-es pontverseny a Spanyol Nagydíj után

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!