Verstappen: Tegyenek inkább falakat a pályára!

Igencsak csalódottan nyilatkozott az Osztrák Nagydíj pénteki edzésnapját követően a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen.


Igencsak csalódottan nyilatkozott az Osztrák Nagydíj pénteki edzésnapját követően a Red Bull ifjú versenyzője, Max Verstappen.

A Forma-1 történetének legfiatalabb futamgyőztese rengeteg időt veszített a délelőtti szabadedzésen, miután autójának jobb első kereke kitört azt követően, hogy a holland ráhajtott az egyik extra kerékvetőre.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a hétvégét megelőzően szinte minden kanyarban módosított a szegélyköveken, hogy elvegye a versenyzők kedvét a jogosulatlan előnyszerzéstől.

„Értem, hogy tiszteletben kell tartanunk a versenypálya határait, de akkor jobb, ha inkább falat húznak oda” – mondta csalódottan Verstappen, aki a délutáni edzésen hetedikként végzett.

„Letörtem az első szárnyam és eltört az első felfüggesztés is. Szerintem túl magasak a kerékvetők. Az ember próbálja kikerülni őket, de az 1-es kanyarban szerintem jobb lenne csak nagyobb kerékvető, mint sok kicsi.”

Arra a kérdésre, hogy mit tanult a mai incidensből, a Red Bull versenyzője a következőt válaszolta: „Azt, hogy a kerékvetők magasak és ártanak az autónak! Nem volt már több helyem, ráhajtottam a kerékvetőre, ami eltörte a felfüggesztést, szóval nem tudtam befordulni.”

„Nem számítottam arra, hogy ennyire ártanak az autónak.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!