Verstappen: Tiszta hétvégére lesz szükségünk Monacóban - F1VILÁG.HU

Verstappen: Tiszta hétvégére lesz szükségünk Monacóban

Soha nem állt még dobogón Monacóban, Max Verstappen azonban abban bízik, ezen idén változtatni tud, és felállhat annak legfelső fokára a 2021-es szezon 5. versenyén.

A holland versenyző sokáig vezette a másfél héttel ezelőtti Spanyol Nagydíjat, végül azonban alulmaradt a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal szemben.

Verstappen jelenleg 14 pontos hátrányban van az összetettben a címvédővel szemben, és pontosan tudja, Barcelonában egész egyszerűen nem voltak elég gyorsak ahhoz, hogy igazán harcolni tudjanak a Mercedesszel.

 

„Csapatként nem volt sima hétvégénk Barcelonában, egyértelműen hiányzott a tempó a versenyen” – ismerte el Verstappen. „De ez van, még így is meglett a 2. hely, és értékes pontokat szereztünk.”

„Még a szezon korai szakaszában járunk, szóval tovább kell nyomnunk, nyomást kell rájuk gyakorolnunk, és el kell kezdenünk további győzelmeket szerezni. Folyamatosan elemzünk, és a maximumon nyomjuk.”

Verstappen kifejtette, véleménye szerint a gumikezelés tekintetében mindenképp fejlődniük kell.

„Azt gondolom, hogy a gumidegradáció, illetve alapvetően az autó tempója nem volt elég jó, hogy harcoljunk a Mercedesszel Barcelonában. Az 1-es kanyarban Lewis elé kerültem, de ha nem így lett volna, ellépett volna tőlünk. Azzal, hogy ilyen sokáig vezettem a versenyt, persze nehezebb volt elengedni a győzelmet. Tovább kell fejlődnünk.”

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Monacóba látogat, ahol Verstappen még soha nem tudott dobogóra állni. A fiatal pilóta azt reméli, ez idén megváltozik.

„A Monacói Nagydíj mindig nagyon különleges, a pálya nagyon más, mint a többi: nagyon szűk, de lenyűgöző időmérős kört futni rajta. Érzi az ember, amikor jól eltalálja, és ez mosolyt csal az arcára.”

„Soha nem álltam még dobogón Monacóban, ezen most szeretnék változtatni! Egyszerűen tiszta hétvégére lesz szükségünk. Szerintem ez nagyon fontos. Majd meglátjuk, hogy gyorsak leszünk-e, vagy sem, de eddig az időmérők igazán szorosan alakultak, szóval bízom benne, hogy Monacóban is így lesz.”

„Pontosan tudom, hogy Monacóban nincs helye a hibáknak, egyszerűen meg kell bizonyosodnunk arról, hogy kihegyezzük a dolgokat szombaton! Ha sikerül, a vasárnap viszonylag sima tud lenni, mivel az előzés nagyon nehéz itt, persze sok minden történhet. A legjobbunkat kell nyújtanunk szombaton és vasárnap, hogy a dobogó legfelső fokára álljunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!