Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Verstappen tiszta rajtban bízik a nehéz időmérő után

Forma-1-es pályafutása 9. rajtelsőségét szerezte a Belga Nagydíj szombati időmérő edzésén Max Verstappen. A holland jelenleg hátrányban van a tabellán, ezen szeretne változtatni vasárnap.

Verstappen számára nem alakult jól az elmúlt néhány verseny, hiszen rajta kívül álló okok miatt keveredett balesetekbe, emiatt pedig odalett pontelőnye is.

A Red Bull versenyzője jelenleg 8 pontos hátrányban van a címvédő Lewis Hamilton mögött – a brit a 3. helyről kezdi majd meg a vasárnapi Belga Nagydíjat.

Verstappen azt mondja, természetesen nagyon örül annak, hogy övé lett a pole – ez főleg akkor lesz majd hasznos, ha a vasárnapi futamot is esőben tartják.

„Nagyon örülök ennek a rajtelsőségnek egyik hazai nagydíjamon, de nem volt könnyű. Nehéz volt jól összerakni a kört, az ember kereste a helyes íveket az adott pillanatban, és egy ilyen hosszú piros zászlós periódus után nehéz volt megjósolni, milyen gyorsan lehet belemenni a kanyarokba” – mondta a holland.

„Nagyon fontos volt a gumik felmelegítése, hiszen egy ilyen hosszú pályán ez néhány másodpercet is jelenthet. Nem tudjuk, hogy holnap száraz lesz-e a rajt, vagy esős. Ha esni fog, egyáltalán nem bánom, hogy az első helyről rajtolok, mert legalább tisztán látok majd. De remélem, hogy jó és tiszta rajtot sikerül venni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!