Verstappen tisztázta, hogy tényleg fontolgatja-e az F1-ből való távozást - F1VILÁG.HU

Verstappen tisztázta, hogy tényleg fontolgatja-e az F1-ből való távozást

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Max Verstappen tiszta vizet öntött a pohárba egy korábbi nyilatkozatával kapcsolatban, melyben látszólag a száguldó cirkuszból való távozással fenyegetőzött abban az esetben, ha tovább folytatják a sportág megreformálását.

A királykategória vezetősége a héten jelentette be, az idei évben módosítanak a sprintfutamos hétvégék formátumán: ennek megfelelően már a hétvégi Azeri Nagydíjon egyetlen szabadedzést tartanak csupán, a vasárnapi verseny rajtsorrendjéről pedig a pénteki időmérő dönt majd. Szombaton aztán egy különálló eseményként kezelik a sprintet: magát a futamot délelőtt rendezik, míg az időmérőját délelőtt tartják.

Az Azeri Nagydíj helyszínén, Bakuban arról kérdezték Verstappent, valóban arra sarkallhatják-e a változások, hogy szerződése lejártát követően szögre akassza sisakját.

 

„Mindig is mondtam, hogy még ha nincsenek is sprintfutamok, ha tovább bővül a versenynaptár, és az egész hétvége ennyire hosszúra nyúlik, egy ponton felteszed magadnak a kérdést, hogy megéri-e” – magyarázta a kétszeres világbajnok.

„Szeretek versenyezni, szeretek győzni, és tudom, mennyi a fizetésem… Jó életünk van. De tényleg olyan jó élet ez? Néha elérkezik az ember pályafutásának arra a pontjára, amikor már valami egészen mást szeretne csinálni.”

„Az én szerződésem 2028 végéig szól, utána pedig majd újra beszélünk róla. Én úgy gondolom, hogyha már túl sok, akkor ideje váltani. Mindig oda kell figyelned magadra, fel kell tenned magadnak a kérdést, hogy még mindig motivált vagy-e. Jelenleg határozottan ez a helyzet, de biztosan eljön majd az a pont, amikor más dolgokat is szeretnék csinálni.”

„Ez talán furcsán hangzik a kívülállók számára: ’A Forma-1-ben vagy, győzöl’. Talán én is ezt mondogattam, amikor az ő helyükben voltam, de amikor már benne vagy, akkor rájössz, hogy nem olyan, mint amilyennek kívülről tűnik, vagy amilyennek az emberek gondolják. Igen, nagyszerű és lenyűgöző, sok mindent csinálhat az ember, de bizonyos dolgokban mindig van egy határ.”

Verstappen ugyanakkor azt világossá tette, továbbra sem tetszik neki a sprintfutamos formátum, véleménye szerint ugyanis az „elveszi egy kicsit” a vasárnapi verseny fényét.

„Én a versenyzés szempontjából nézem, az F1 pedig az üzlet szempontjából. És természetesen értem, hogy a sprintfutamokkal több az izgalom” – magyarázta a kétszeres világbajnok.

„De a sprintfutamot tekintve az első kör izgalmas, van pár csattanás, van némi kár, de a versenyen elég tisztán látni, hogy mi történik, ki a leggyorsabb. Szóval van fogalmad arról is, mi fog történni másnap. És ez egy kicsit elveszi a fő attrakció fényét, pedig szerintem annak kellene a különleges eseménynek lennie.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen tisztázta, hogy tényleg fontolgatja-e az F1-ből való távozást
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!