Verstappen több hibát is elkövetett az utolsó körén - F1VILÁG.HU

Verstappen több hibát is elkövetett az utolsó körén

Max Verstappen 61 ezredmásodperccel maradt el a Brazil Nagydíj sprintkvalifikációján a pole-pozícióról, amit vezetői hibával magyarázott.

A Red Bull regnáló világbajnoka a mclarenes Lando Norristól kapott ki az interlagosi időmérő edzésen, így a mai sprintfutamot a második rajthelyről várja. Elmondása szerint rajta múlt, hogy nem sikerült újabb rajtelsőséget szereznie, a Q3-as szakasz végén ugyanis kétszer is belehibázott az egyetlen mért körébe.

„Nagyon szoros időmérő volt. Az utolsó körömön az egyes szektor, valamint a kettes eleje sem igazán sikerült. A kettes kanyarban hibáztam egyet, a négyesben pedig túlkormányzott lett az autó. Egyszerűen túl lassú voltam. Mindig nehéz egyetlen szett abronccsal kockáztatni. Nem biztos, hogy megtérül.”

Verstappent a tegnapi időmérő edzés után ma is láthattuk, ahogy a garázsából kihajtva a bokszutcában és a bokszkijáraton is autókat előzget. Ezt a versenyigazgató által kiadott új direktíva teszi lehetővé, amely a bokszutcai feltartásokat hivatott megakadályozni.

„Ez az új szabály. Ha lassan hajtasz, balra kell sorolnod. Én gyorsan akartam menni, szóval igyekeztem minél több autót megelőzni” – fogalmazott az eset kapcsán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!