Verstappen: Többet vártam, de örülök a dobogónak - F1VILÁG.HU

Verstappen: Többet vártam, de örülök a dobogónak

HIRDETÉS
Jobb hétvégében bízott, de összességében elégedett a szingapúri dobogóval a Red Bull Forma-1-es csapatának versenyzője, Max Verstappen.
SINGAPORE, SINGAPORE - SEPTEMBER 22: Third placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 22, 2019 in Singapore. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21NB2DR391W11 // Usage for editorial use only //

Az energiaital-gyárosok annak reményében érkeztek meg az éjszakai futam helyszínére, hogy a pole pozícióért, majd a győzelemért harcolhatnak.

Verstappen ehhez képest az időmérőn csak a 4. rajtkockát csípte el, és végül innen küzdötte fel magát a dobogóra.

A Red Bull ifjú versenyzője a futam után azt mondja, bár többet vártak a hétvégétől, összességében örül annak, hogy dobogóra állt – főleg úgy, hogy Lewis Hamiltont sikerült maga mögött tartania, miután a kerékcserék során a brit elé tudott kerülni.

„Természetesen mindig győzni akarunk, de az, hogy dobogón végeztünk, és sikerült a pályán nyernünk egy helyet, noha itt nehéz előzni, igazán pozitív” – mondta a holland.

„Való igaz, hogy többet vártunk ettől a hétvégétől, de ez még egy jó eredmény számunkra, főleg a többiek időmérős tempóját látva. A verseny nagy része a tempó menedzseléséről szólt, mert igyekeztünk életben tartani a gumikat, és szerencsére ez nekem sikerült is.”

„Charles is vigyázott a gumikra elöl, a tempó elég lassú volt, de emiatt mindenki közel tudott maradni, és így lehetőségem volt arra, hogy Lewis elé vágjak.”

„A kiállás után jó volt a tempóm, és kényelmesen autóztam a harmadik helyen még a biztonsági autós újraindítások ellenére is. Egészen az utolsó körökig, amikor Lewis keményen elkezdte nyomni, hogy megelőzzön a frissebb gumikon. De szerencsére magunk mögött tudtuk tartani őt.”

„Nem mondanám azt, hogy ez a verseny túlságosan izgalmas volt, de mivel a szingapúri egy utcai pálya, fizikálisan igazán megterhelő, és elég király versenyezni rajta. Nem éppen ilyen hétvégében bíztunk, de keményen fogjuk nyomni a következő versenyhétvége előtt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!