Verstappen törmelékre hajtott, vezethetetlen volt az autója - F1VILÁG.HU

Verstappen törmelékre hajtott, vezethetetlen volt az autója

HIRDETÉS
Kiábrándítóan alakult a vasárnapi Brit Nagydíj a világbajnoki éllovas Max Verstappen számára, a holland azonban úgy érzi, a lehető legtöbbet hozta ki futamából azt követően, hogy autója egy törmelék miatt megsérült.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 03: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 03, 2022 in Northampton, England. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

A holland pilóta a 2. helyről vágott neki a silverstone-i versenynek, majd Carlos Sainz hibája után a vezetést is átvette. Nem sokkal később azonban ráhajtott egy törmelékre, ami miatt a bokszba kényszerült, nem sokkal később pedig kiderült, autója jelentősebb károkat szenvedett. Verstappen így értékes időt veszített, és egy ponton az is kérdés volt, hogy összejön-e számára a pontszerzés.

A Red Bull versenyzője a hajrában Mick Schumacherrel vívott nagy csatát a 7. helyért, végül pedig vissza tudta verni a német támadásait. Verstappen elárulta, a károk minimalizálása volt a cél a futamon, autója ugyanis vezethetetlen volt az incidens után.

A világbajnoki címvédő a versenyt követően először azonban arról beszélt, nagyon örül annak, hogy az első rajtnál nagyot bukó Guanyu Zhou, valamint a többi érintett sértetlen maradt.

„A legfontosabb természetesen az, hogy Zhou és Alex, illetve az összes érintett versenyző jól van. Ha jól tudom, csak Alex van kórházban jelenleg az ellenőrzések végett. Remélem, minden rendben lesz, mert nagyon ijesztő volt” – mondta a Red Bull versenyzője. „Általában, ha a rajt után ilyen hamar piros zászló van, az ember tudja, hogy valami komoly dolog történt. Szerintem ma ismét bebizonyosodott, hogy a ’Halónak’ helye van a Forma-1-ben.”

„Ami az én versenyemet illeti, az első néhány kör nagyon jó volt, remek volt a tempónk, és tartottam a lépést Carlosszal, amíg el nem követett egy hibát, és én az élre nem kerültem. Aztán pár kanyarral később, az 5-ös kanyarban volt néhány karbondarab a pályán, és mire észrevettem őket, már nem tudtam balra vagy jobbra mozdulni. Általában, ha ezeket eltaláljuk, darabokra törnek, ezúttal viszont bekerült a padlólemez alá, teljesen tönkretette, bal oldalon egy lyukat vágott, onnantól kezdve pedig rengeteg időt veszítettem. Az autó szinte vezethetetlen volt.”

„Minden tőlem telhetőt megtettem, a biztonsági autóval pedig nyertünk is pár helyet. Szóval a károk minimalizálása volt a lényeg. Mindent megtettem, persze nem ilyen versenyre vágytam, de vannak olyan futamai az embernek, amikor egy kicsit balszerencsésebb.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!