Friss hírek

Verstappen tudja, a maximumot kell nyújtaniuk a következő három versenyen

A Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen pontosan tudja, nagyon fontos három hét következik számára az idei küzdelmek szempontjából. A holland reméli, a maximumot tudják majd kihozni a következő versenyekből.

Mozgalmas időszak vár a Forma-1 mezőnyére, hétvégén ugyanis már Mexikóban vendégeskedik a száguldó cirkusz, majd megállás nélkül Brazíliába, aztán Katarba látogatnak a csapatok.

Verstappen jelenleg 12 pontos előnnyel vezeti a világbajnokságot Lewis Hamilton előtt, az austini győzelem után pedig úgy érzi, lendületben van.

„Természetesen nagyszerű érzés volt újra a dobogó legfelső fokára állni az Amerikai Nagydíjon. Az elmúlt néhány verseny nyilván elég nehéz volt a motorcsere miatti büntetés és néhány balszerencsés pillanat miatt, szóval határozottan jó érzés volt ismét ott lenni úgy, hogy Checo is ott állt mellettem” – mondta a holland pilóta.

„Nagy elégedettséggel töltött el ez a győzelem, remek tempót mutattunk az Amerikai Nagydíjon, szóval szeretnék építeni erre a lendületre. Természetesen nagyon fontos volt a bajnokság szempontjából is, hogy ennyi pontot szereztünk.”

Verstappennek és a Red Bullnak korábban igencsak feküdt a mexikói pálya, így az energiaital-gyárosok joggal bíznak egy újabb erős hétvégében.

„Szép emlékeim vannak Mexikóból a két győzelmem miatt. Várom már, hogy ismét ott versenyezzünk, főleg azért, mert egy ideje már nem utazhattunk oda. Tudom, hogy Checo miatt több rajongónk lesz ezúttal, szóval várom már, hogy lássam őket a versenypályán, remélhetőleg versenyképesek tudunk lenni ezen a hétvégén.”

Bár a három verseny gyors egymásutánban nagy kihívás lesz mindenki számára, Verstappen magabiztosan várja a hajrát. Természetesen jól tudja, nagyon fontos lesz a maximumot nyújtani a következő futamokon.

„Várom már, habár tudom, hogy mozgalmas időszak lesz! Hihetetlen fontos nekem és a csapatnak is, hogy kihegyezzük a következő három versenyt most, hogy a bajnoki címért küzdünk. Sokat fogunk utazni, lesznek időeltolódások is, de várom már, hogy Mexikóban és Brazíliában visszatérjünk a pályára, mint ahogy a katari új aszfaltcsík kihívásaira is kíváncsi vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!